Menu

Rendőrségi állományülés

2005.02.17.

Február 17-én kora délután a hagyományoknak megfelelően az Ipartestület épületében tartotta állományülését a XV. kerületi Rendőrkapitányság, melyen részt vett többek között Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya, Horváth Ferenc, a XV.kerületi Rendőrkapitányság vezetője, dr.Pálinszki Antal alpolgármester, dr. Nagy Antal jegyző.

Először Horváth Ferenc kapitányságvezető tartotta meg éves beszámolóját az ülésen, melyben külön kihangsúlyozta, hogy az ismeretlen tettesek felderítési mutatója a 2003-as 24,8%-os arányhoz képest 2004-ben 29,9%-ra változott, míg a nyomozás eredményességi mutatója a 2003-as 36,1%-os arányhoz képest 2004-ben 41,8% volt. Emellett fontosank tartotta kiemelni, hogy nem a mutatót a fontosak, hanem, az, hogy a lakosság mennyire érzi magát biztonságban.

Dr. Galambos Ferenc bűnügyi osztályvezető, kapitányságvezető-helyettes a bűnügyi terület tapasztalataival egészítette ki a beszámolót, míg Minyóczki Árpád a Közrendvédelmi Osztály vezetője a saját területvel kapcsolatosan jegyezte meg, hogy az elfogás tekintetében háromszor sikeresebbek voltak tavaly, mint 2003-ban.

Dr. Pálinszki Antal alpolgármester annak a véleményének adott hangot, hogy Újpalotán a július elsejétől üzemelő lakótelepi rendőrség nagy segítség lesz a kerületben. A jó müködéshez azonban szükség van különböző feltételek biztosítására: többek között az infrastrukturális beruházásra, a jelenlegi őrs teljes felújítására, melynek eredményeként 72 fő kulturált elhelyezésére lesz mód. Mindez közel 18,5 millió forintba fog kerülni.

Gergényi Péter Budapest rendőrfőkapitánya a kerület 2004.évben végzett munkáját jónak értékelte, ám kihangsúlyozta, hogy mégsem lehetünk elégedettek. A legfontosabb a lakosság biztonságérzete. Épp ezért az év folymán több területen méréseket fognak végezni a rendőrség ahtékony munkája érdekében. A lakótelepi rendőrséggel kapcsolatban a főkapitány kérte, hogy nagy gonddal kezelje a kerületi rendőrség a kérdést. Mivel július elsején jön létre, így egy féléves próbaidőt követően fogják értékelni, hogy mennyire vált be. Erre az időszakra a központi állományból még húsz fő lesz idevezényelve, majd a tapasztalatok birtokában döntenek a folytatásról.
Az állományülés végén erőt, egészséget és jó munkát kívánt a főkapitány mindenkinek.