Menu

Kreatívan, szabadon játszani

2019.04.08.

Összesen tíz kerületi óvodába és iskolába jut el a kreativitást és térlátást fejlesztő program, amelyet az önkormányzat is támogat.

A Molnár Viktor Tagóvodában járt az a lelkes csapat, amelyik „A kreativitás napja” – Tervezz, építs, játssz! roadshow-t viszi körbe a XV. intézményeiben. A program nem más, mint egy német fejlesztésű, a kreativitást és a térlátást egyaránt fejlesztő játék, a Quadro köré épített játékos délelőtt. Ahogy a Molnár Viktor utcában is láthattuk, a színes, egymáshoz pontosan illeszkedő játékelemekkel bármi megépíthető, akár asztali méretű meseházikó, akár kültéren is alkalmazható mászóka, csúszda.

Az ovisok előbb a csoportjukban az asztalok mellett ülve játszottak a kis elemekkel, majd a tornaszobában az ugyanezen elemekből – csak sokkal nagyobb méretben –  felépített várra mászhattak fel a kicsik. Az iskolásoknak szóló programban az is benne van, hogy egy számítógépes programmal meg tudják tervezni maguknak a gyerekek, amit megépítenek.

A kreativitás napja a Kölyökpark Játszó- és Fejlesztőközpont ötlete alapján jött létre, megvalósításában a Felelős Szülők Iskolája, valamint a XV. kerületi önkormányzat is részt vesz.

„Az önkormányzat fontosnak tartja az ilyen jellegű fejlesztő játékok használatát, az innovációk megismertetését a szakemberekkel, gyerekekkel egyaránt, ezért támogatja és vesz részt a projektben. A kerületben számos, minőségi fejlesztést, oktatást segítő program indul, ami egyaránt segít a gyermekek, szülők és a szakemberek számára” – fogalmazott Németh Angéla polgármester.

A roadshow március 8-án kezdődött és május közepéig tart majd. Eddig 400 gyerek vett részt a kreativitás napján, és összesen körülbelül ezer kerületi ovishoz és iskoláshoz jutnak el a szervezők.

A fotók a programsorozat első alkalmán, a Páskom Óvodában készültek.