Menu

Könnyfakasztó kacagás

2005.02.17.

Február 16-án délután a kerület Idősek Klubjának tagjai farsangi mulatságot tartottak a Pestújhelyi Közösségi Ház színháztermében, melyre meghívást kaptak az ÉNO fiataljai és az ott dolgozók is.

-Már órákkal a kezdés előtt ott sürögtek forogtak a szervezők és a ház munkatársai azért, hogy 14 órára minden készen várja a népes vendégsereget – mesélte Bősze Zsuzsa szociális munkás. A mintegy száznyolcvan ember, az idősek, az ÉNO-ból érkezett vendégek és a dolgozók örömmel köszöntötték egymást.
A rendezvényen megjelent Király Csaba alpolgármester úr, aki megnyitotta a mulatságot, majd Bősze Zsuzsa is köszöntötte a megjelenteket külön gratulálva az ezen a napon névnapjukat ünneplő Juliannákat. A farsangi bemutatkozáson részt vett többek között dr. Ódor József, szociális és egészségügyi ellátási szakértő, Podmaniczky Elek önkormányzati képviselő, Osgyány Éva, az ESZI igazgatója és Majdán Ferencné kerületi vezető gondozónő.
Kezdésként a klubok énekkarának vidám műsorát láthattuk, hallhattuk, majd Kovács Lajos karnagy úr az egész társaságot megénekeltette: „Jertek, jertek, nosza járjunk táncot, szóljon vígan öröménekünk!” – zengett a teremben a dal, majd külön-külön produkcióval, produkciókkal mutatkoztak be a klubok.
Először a Bajcsy Klub Vadvirág Színjátszó Körének műsorát láthattuk, melyben vidámságot lopott a terembe a „Kisbíró”, aki a farsangot dobolta ki az összegyűlt népek előtt, ketten pedig kis hangulatfokozó verset mondtak. Magdika és Julcsika játszótéri beszélgetésén is jót mulatott a közönség, s végül Rózsa Bohóc nevettette meg az embereket nagyon gondosan elkészített jelmezében botcsinálta versével, csetlő-botló mozdulataival.
-Némi szünet után az Arany János utcai Klub Napsugár Színjátszó Köre Ki Mit Tud? paródiával szórakoztatta a vendégeket. Láthattunk énekkart, verset és táncot az előadásukban, majd a Kontyfa Önképzőkörének törpéi vonultak fel Hófehérkével, s néhány pillanat: hipp-hopp a Szaharában láttuk az „arabokat” – mesélte Bősze Zsuzsa. Az utolsó nagy tapsot a Tánckar aratta, akik Hupikék Törpikék bőrébe bújva ropták a táncot a Mikulással.
-Minden előadó és fellépő megérdemli az elismerést, mert nagyon sok figyelemmel, ötlettel készült a produkciójára. Sokat dolgoztak a jelmezeken is. Volt eszem-iszom, dínom-dánom. Az ESZI mindenkit szendvicsekkel, fánkokkal és üdítővel vendégelt meg.
A program csúcspontjaként pedig a tombolahúzáson mindenki nyert, melyen fődíjként tortát és egy üdítős készletet sorsoltak ki a szervezők.