Menu

A kerületi Micimackó 30 éves lett

2005.02.17.

Hétfőn kiállításmegnyitóval, díjátadással és tortával ünnepelte a Micimackó Óvoda fennállásának harmincadik évfordulóját, melyen részt vett Hajdu László polgármester mellett többek között dr. Pálinszki Antal, alpolgármester, Lindner Gusztáv, az OMIS osztályvezetője, Kiss Tamás, a Kontyfa Általános Iskola intézményegység-vezetője is.

Baracskay Éva, óvodavezető köszöntötte először a vendégeket, a gyerekeket, az ünneplő szülőket és hozzátartozókat kiemelve azokat a gyerekeket, akik elhozták saját játékmedvéiket és engedték, hogy a kiállításon mások is megnézhessék őket. Ezután a Malacka csoport ovisai verseket mondtak, majd énekeltek a medvéről egy dalt.
-Ez a kiállítás már a sajtó résztvételével jöhetett létre – mondta Baracskay Éva- és többek között Tarnaméráról (Heves megye) kaptunk közel száz mackót, Szigethalomról harminc mackót és volt egy néni, aki a Kálvin térről hozta el az öreg maciját. Közel négyszáz mackó van most itt a kiállításon.
A kiállítást Hajdu László polgármester nyitotta meg, ám először az ovi történetéből elevenített fel néhány pillanatot.
-Újpalota történetében a harminc év egy magas szám, hiszen 1969-ben adták át itt az első lakásokat. Nem volt itt még óvoda, azonban azóta sok-sok generáció nőtt fel a lakótelepen, az óvodában. A születésnaphoz gratulálni szeretnék és egy kis ajándékot szeretnék átadni. A maci az mindent szeret, de a vezető szereti a jó szót is, most ezt kívánom átadni írásban és egy vásárlási utalványt, amely összegből akár macit is vásárolhattok. A gyerekeknek sok szép vers megtanulását és rajz elkészítését kívánom. Köszönjük a nevelők munkáját, hogy a gyerekeket szeretetben gondozzátok. Happy Birthday!

-Az ünnepség azonban ezzel még nem ért véget, hiszen a Micimackó-díj és a Micimackó cím átadására került sor.
Baracskay Éva elmondta, hogy 2000.február 25-én az óvoda fennállásának 25. évfordulóján alapították a Micimackó-díjat. Ekkor titkos szavazással döntötték el, hogy ki az az egy személy az óvoda dolgozói közül, aki érdemes erre a kitüntetésre kiemelkedő munkája alapján. A Tiszteletbeli Micimackó címet pedig az óvodáért, annak érdekében végzett aktív tevékenységért, külső munkatársnak, szülőnek, támogatónak adják titkos szavazással történő döntéssel.

Micimackó díj:
2000-ben Semseiné Szűcs Ilona óvodatitkár
2001-ben Kelecsényiné Szücs Katalin óvónő
2002-ben Makhándi Lászlóné Márta óvónő
2003-ban Nemes Károlyné Margit dajka
2004-ben Gombás Péterné Mária dajka és Fekete Pálné Magdolna óvónő

Tiszteletbeli Micimackó cím:
2000-ben Bíró József egyéni vállalkozó
2001-ben Hajdu László polgármester
2002-ben Fenyvesi Józsefné logopédus
2003-ban Bella Tibor gondnok
2004-ben Szűcs János szülő és Kővári Istvánné Zsuzsa az óvoda volt dajkája

-Az idei évben: Géczi Gabriella, óvónő kapta a Micimackó-díjat, amely egy elismerő oklevélből és mackó függővel kiegészített aranyláncból áll.

A Tiszteletbeli Micimackó címben pedig 2005-ben a „Pados” szülők közössége részesült, akik a kerti padokat tették rendbe: Horváth Fruzsina és Kornél szülei,
Berecz Donát és Botond anyukája, Kemenesi Márk és Máté anyukája, Erdei Balázs és Roland anyukája, Fábri Vivien szülei, Finta Áron szülei, Futó Marcel szülei, Lakatos Luca apukája, Bodgál Vivien nagymamája. Ők mindannyian egy-egy Micimackót kaptak, s rajta a felirat, hogy Tiszteletbeli Micimackó lett a jutalmazott.

-Ezután az óvodazászlót avatta fel Hajdu László polgármester és Kati néni, akik közösen kötötték fel az ünnepi szalagot a Micimackó ovi zászlajára, majd az óvodában 30 éve dolgozó Kati óvónénit köszöntötte fel Évi óvónéni.
A köszöntők sorában Rozsáli Oszkár a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kerületi Nevelési Tanácsadó elnök-igazgatója mondott pohárköszöntőt, melyben kifejezte reményét, hogy az elkövetkező harminc évben még szorosabban tud együttműködni a két intézmény.
Természetesen egy ünnepről nem maradhat el a torta sem, így tűzijátékkal díszített torták emelték az ünnep hangulatát.

A nem éppen hagyományos, minden termet elborító mackókiállítás március 5-ig tekinthető meg a Kontyfa utcai Micimackó óvodában.