Menu

autópálya

Jobb, ha el sem dobod

2019.04.05.

Április 29-én újraindítja országos szemétgyűjtési akcióját a Magyar Közút. Az önkéntesek csatlakozását április 17-ig várják.

Április 29-én, hétfőn újraindítja országos szemétgyűjtési akcióját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A „Jobb, ha el se dobod!” címmel futó kampány célja, hogy már rövid távon is érezhető szemléletváltozást érjen el a lakosság körében. Az önkéntesek csatlakozását 2019. április 17-ig várják, jelentkezni a ITT lehet.  A társaság minden csatlakozó számára kesztyűt, láthatósági mellényt, zsákokat biztosít, ha kell, ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be, és gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is.

A tavaszi akcióban a társaság 93 mérnöksége, 19 megyei igazgatósága és a budapesti, központi szervezete is részt vesz, így április 29-én több ezer közutas is egyszerre dolgozik majd az önkéntesekkel a közutak menti szemét összegyűjtésében és elszállításában.

Azok, akik az utak mentén illegálisan eldobják a szemetet, nemcsak szabálysértést követnek el vagy az útesztétikát rombolják, de más útüzemeltetési és fenntartási területről vonják el a forrásokat. A szemetelők miatt kevesebb burkolatjavítási, kaszálási, burkolatjel-festési, táblázási, felújítási és fejlesztési munkát tud elvégezni a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely az idei, 1,5 milliárd forint értékű szemétgyűjtési munkákból például 15 kilométernyi mellékút teljes körű felújítását vagy 60 ezer tonna melegaszfalt beszerzését valósíthatná meg.

A „Jobb, ha el se dobod!” kampány felhívó videója ITT érhető el.

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt., Kommunikációs osztály, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.hu

Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Instagram: https://www.instagram.com/magyarkozut