Menu

Jubileum és bál a polgárőröknél

2005.02.08.

Szombaton este a Palotai Polgárőrség közgyűlését, majd bálját tartotta az Újpalotai Közösségi Házban. Az este ünnepséggel párosult, hiszen ekkor ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját is az egyesület.

Dr. Tepliczky Miklós elnök köszöntötte a közgyűlés résztvevőit, külön kiemelve Hajdu László polgármestert, Minyóczki Árpád rendőr őrnagyot, a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjét és Mecseki Tibort, aki a Budapesti Polgárőr Szövetség és egyben az Országos Polgárőr Szövetség nevében vett részt a programon.

Miután a közgyűlés határozatképes volt, így a napirendi pontok elfogadását követően a 2004. évi munkáról szóló beszámolót, majd a 2005. évre tervezett feladatokat, a költségvetést hallgathatta meg a tagság.

Utóbbiak között szerepel többek között az akciók szervezése a játszóterek a zöld övezetek megvédésére, előadások tartása bűnmegelőzési kérdésekről felkérésre iskolákban és civil szervezeteknél, közös járőrözés a körzeti megbízottakkal és a járőrökkel, szórólapok közzététele a helyi lakosság önvédelmi képességét erősítő bűnmegelőzési tanácsokkal.

Ezt követően a polgármester úr szólt az ünnepi közgyűlés résztvevőihez:
-Komoly teljesítmény egy civil szervezet életében a 15 év, főleg, hogy még alapító tagok is vannak az egyesületben. Ez az egyesület színt képvisel a kerületi civil palettán. Minden megmozdulásuk a nagy nyilvánosság szeme láttára történik, amit épp ezért nagy fegyelemmel kell végrehajtaniuk. Az év folyamán többször is talákozom az egyesület tagjaival, ami nem megszokott a többi kerülethez képest. Nagyon fontos, hogy a kerületi rendőrséggel, a körzeti megbízottakkal ilyen szoros kapcsolatban vannak: Új változás lesz idén július 1-jével, hiszen a lakótelepi rendőrség megalakulásával még szorosabbá válhat a kapcsolatuk. Én magam polgárőr vagyok a Palotai Polgárőr Védegyletnél, ahol alapító tag vagyok, de még nincs 15 éves.
-Szeretnék néhány elismerő oklevelet és ajándékot átadni ezek után a képviselő-testület és a magam nevében. Az oklevél a következő szöveget tartalmazza egységesen:
Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete és a magam nevében tisztelettel gratulálok a Polgárőrség megalakulásának 15. évfordulója alkalmából. Köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a 15 éves bűnmegelőző tevékenységért, a XV. kerületi lakosság biztonságérzetének növeléséért, nyugalmának érdekében végzett kiemelkedő munkátokért. Munkátokhoz további sikereket, erőt, egészséget kívánok!

Elismerő okleveklet kapott: Dr. Tepliczky Miklós, elnök alapító tag, Tóth Gyula, Keller Ferenc, Major Attila, Török Péter és Freitag Imre.

Ezután Tepliczky Miklós jutalmakat és kitűntetéseket adott át, illetve elsőként a tiszteletbeli taggá nyilvánítotottak kapták meg elismerésüket.

2004.december 30-án rendkívüli közgyűlésen döntött arról a tagság, hogy kiket tartanak az egyesülethez közel álló közéleti személyiségeknek, akik segítik az egyesület munkáját. A közgyűlés egyhangúlag tiszteletbeli taggá választotta ezen az ülésen Hajdu László polgármestert, Bori Ferenc önkormányzati képviselőt, a Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság elnökét, Horváth Ferencet, a BRFK XV.kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét és Veress János, főhadnagyot, az Újpalotai Rendőrőrs parancsnoka.

Mecseki Tibor kitüntetéseket adott át az OPSZ nevében:
-Polgárőr Érdemrend Arany fokozatát és a 15 éves szolgálatért emléklapot:
Tóth Gyula
-Polgárőr Érdemrend Ezüst fokozatát és a 15 éves szolgálatért emléklapot Dala János, polgárőr, az egyesület alelnöke
-Polgárőr Érdemrend Ezüst fokozatát és 10 éves szolgálatért emléklapot Török Péter
-Polgárőr Érdemrend Bronz fokozatát Bottyán Sándor

A házi jutalmazások során elismerésben részesült:
Drescher Ferencné, az egyesület könyvelője, Papp Róbert, Csoma László, Kizlinger Mónika, Zaldáczky Sándor, Sümegi Sarolta, Dózsa László, Széplaki Zsuzsa, Dunajszky István, Hermann Gábor

Tízéves és ötéves tagságért járó oklevet és érmet kapott:
-Major Attila, Freitag Imre, Kele Ferenc
-Dékány Zoltán és Dékány Hajni

Az elismerések átadása után kezdődött a bál, ahol volt versenytánc bemutató, Flashdance, a Dancing együttes zenéjére pedig táncra lehetett perdülni. A bál hajnalig tartotta, ahol nagyon sokan kellemesen töltötték el az órákat.