Menu

Posta a lakótelep közepén

2005.02.08.

Bár már január 17. óta várja Újpalota lakosságát a Száraznád utca 4-6. alatt a Rákospalota 5.számú postája, a hivatalos megnyitóra csak a próbaüzemet követően, február 4-én került sor.

Az új, modern postát Kiss Péter kancellária miniszter, Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő és Dr. Szabó Pál, a Magyar Posta Rt. vezérigazgatója adta át ünnepélyes keretek között.

A szalaátvágást megelőzően Bor Sándor igazgató köszöntötte az egybegyűlteket és számolt be arról, hogy a próbaüzem sikeres volt: a szolgáltatásokat nagyon sokan vették igénybe. Ugyan az ügyfélhívó rendszerrel még az érdeklődőknek barátkozniuk kell, de ez azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen sorba állni.

Dr. Szabó Pál, vezérigazgató szintén nagy örömének adott hangot:
– Az önkormányzat és a Magyar Posta közös munkájának eredményeként egy akut problémát orvosolhatunk azzal, hogy több mint harminc évi várakozást követően végre eljött az ideje annak, hogy egy kulturált, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó hivatalt adhatunk át a lakosságnak. A Magyar Postának ez a beruházás 270 millió forintjába került, amit meg kell keresnünk. Azonban nagyon nehéz ezen a helyen ezt a befektetést megkeresni úgy, hogy megtérüljön. A postának van közszolgáltató funkciója és nagyon fontos, hogy a munkatársak is kulturált munkahelyen dolgozhassanak. A szolgáltatás 550 nm-en található és az ügyfélhívó rendszernek köszönhetően nincs sorban állás. Amennyiben a várakozás mégis tíz percnél több lenne, a problémát átszervezéssel megoldjuk. Fontos megjegyezni, hogy ez a postahivatal akadálymentes, tehát tolókocsival is jól megközelíthető.

A vezérigazgató után Kiss Péter miniszter úr az alábbi szavakkal kezdte ünnepélyes megnyitóját:
– A legjobb reklám a vonzó szolgáltatás. Ez a posta az egész Magyar Posta reklámjául szolgál. A posta is változóban van, s a lakosságot egyre inkább csak ügyfélbarát szolgáltatásokkal lehet elérni. Mivel a hálózat is átalakul, így több mint 900 mobil posta van és 400 olyan helyre is került, ahol a korábbiakban nem volt ilyen szolgáltatás. Egy ilyen intézmény is azt mutatja, hogy hogyan lehet egy polgárbarát szolgáltatást megvalósítani. Itt kifejezetten az ügyfél a főnök. A modern társadalomban az ügyfél áll a középpontban. A posta pedig állja a versenyt és egyre inkább képes arra, hogy fejlessze szolgáltatásait.

Hajdu László polgármester pedig szintén örömmel mondta, hogy Újpalota 36 éves történetében ez a szolgáltatás végre kulturált körülmények közé került.
– A beruházás megkezdéséhez az önkormányzat döntésére volt szükség, hiszen a korábbiakban itt egy óvoda volt, majd éveken át üresen állt az épület. Műszaki problémák miatt azonban bérbe nem volt adható. A Magyar Posta azonban megvette az épületet, felújította és mi most ünnepelünk, hiszen a posta végleges elhelyezése végre megoldódott, amely kb. ötvenezer ember szolgáltatását látja el.

A megnyitó beszédeket követően Dr. Szabó Pál, Hajdu Láűszló és Kiss Péter közösen vágták el a szalagot, hogy immáron hivatalosan is birtokba vehesse a lakosság a posta szolgáltatásait. Az új postahivatal megnyitása alkalmából a Magyar Posta emléklapot adott ki, melyet kézjegyével látott el a három közéleti ember. Ez az emléklap ezután a Postamúzeumba kerül, hogy mindenki láthassa.

Még egy kisebb ünnepségre is sor került a nyitást követően. Bor Sándor elmondta és mindenki nevében egy csodálatos tortával köszöntötte Juhászné Tóth Erzsébetet, a helyi postafiók vezetőjét és egyben XV.kerületi lakost abból az alkalomból, hogy február 6-án volt 30 éve, hogy a Magyar Posta szolgálatába állt.

Az új postafiók hétfőtől-péntekig: 08.00-19.00 óra között, szombaton: 08.00-14.00 óráig között várja szolgáltatásaival a lakosságot.