Menu

„Ki mit tud?”-gála a Hartyánban

2005.02.06.

Csütörtökön délután a hagyományoknak megfelelően a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ általános iskolájának aulájában mutatkoztak be a tehetségesebbnél tehetségesebb ovisok és iskolások a „Ki mit tud?”-gála keretében.

A több mint másfél órás programot idén már harmadik alkalommal rendezték meg, melyen az ovisoktól egészen a hetedik osztályosokig több műfajban is megmutatkoztak a gyerekek. Erre az alkalomra nagy lelkesedéssel készültek, hiszen többen nem az iskola keretein belül sajátították el azokat a fortélyokat, melyekkel most megmutathatták, hogy mit tudnak.
Az esten először Farkas Kámea és Kollen Nikolett 2.a osztályos tanulók, hipp-hopp táncot adtak elő, majd a Hartyán Óvoda egyes csoportjából Péter Enikő, Sinka Martina, Szabó Eszter, Bölcskei Petra és Csaba Levente énekelt és mondott verset. Ki ne ismerné már a Rómeó és Júlia musical zenéjét. Ennek egyik részletére tartott balett bemutatót Horváth Katalin, majd az ovisok közül a négyes csoport kánont énekelt.
A 2.b. osztály Lázár Ervin: A négyszögletű kerek erdő Dömdödöm című meséjét, a harmadikos Gyulai Sándor dobon ritmus felelgetéseket, a Napsugár Óvoda Nyuszi csoportja pedig gyerekjátékokat adott elő. Maár Zsuzsanna 3.c osztályos tanuló Páskándy Géza Két kis teve című versét szavalta el. A 2.a kiskórusa ( Baranyi Tamara, Farkas Kámea, Négyessy Nikolett, Kovács Vivien, Nyitrai Fanni, Nagy Dominika, Csikai Petra, Kovács Klaudia, Szécsényi Vivien, Gáncsos Imola, Wahid Mirjam, Nagy Noémi) előadásában egy dalcsokrot hallhatunk, melyben elhangzott az Anyám, édesanyám, A tokaji szőlőhegyen, a Körtéfa, a Méz, méz, méz, az Elvesztettem zsebkendőmet című dal. Jávorcsik Alexandra 4.n osztályos tanuló és testvére Bernadett a Hey, Mr. President című dalra táncolt, Lekli Tünde 5.a osztályos tanuló pedig A szép királylány című népmesét mesélte el.
Nagy divat mostanában a fátyoltánc, egy ilyen táncot adott elő Tóth Evelin 7.b osztályos tanuló, míg Gencean Szabolcs 2.n osztályos tanuló németül szavalt el egy verset.
Az utolsó három produkció között szerepelt Bognár Bianka 4.n osztályos tanuló, aki egy fitnesz gyakorlatot mutatott be, majd a 6.a. osztályos tanulókból ((Motu Tímea, Szabó Anett, Molnár Dávid és Balázs Péter) verbuválódott Gyümölcskenyér Színtársulat saját színdarabját, a Vissza a jövőbe címűt adta elő. Az est utolsó produkciójaként a 4. n osztály leányai ( Jávorcsik Alexandra, Soha Bettina, Menyhárt Vivien, Bognár Bianka, Barta Klaudia, Bankó Friderika, Ibler Renáta, Stieber Lilla, Pop Vivien, Kovács Vivien) a Bomba című dalra táncoltak.
Miután mindenki megmutatta, hogy „ki mit tud”, Szőcs Tamás iskolaigazgató gratulált minden előadónak megköszönve produkcióikat, majd a résztvevőknek oklevelet adott át.
Legközelebb jövőre ismét bemutatkozhatnak a gyerekek, akkor már a 4. Ki mit tud?-gálán.