Menu

Amerikai foci a XV.kerületben?

2005.02.05.

Csütörtökön este egy XV. kerületi étterem különtermében találkoztak a legújabb, ám XV. kerületi központtal létrejövő leendő amerikai focicsapat tagjai Gógucz Gyula vezetésével.

A jóhangulatú együttléten a 14 évestől a 28 évesig mindenki kivette a részét, hiszen először is szavazni kellett arról, hogy milyen névvel indítja el pályafutását a csapat. A sok-sok variáció között nehéz volt a döntés, ami azért megszületett. Innentől kezdve a North-Pest Vipers-nek drukkolhatunk nemcsak a kerületben, hanem az egész régióban. Ugyanis a tagok között van, aki Zuglóból vagy Újpestről, van aki a XVII.kerületből vagy Pomázról érkezett, de van gödi, fóti, mátyásföldi, pilisszentkereszti is.

A csapat színét is megválasztották a tagok, s mivel nagyon sok a piros csapat, így a „viperák”’ zöld-ezüstben lépnek majd pályára. Addig azonban még sok-sok edzés vár rájuk. Egyelőre a Megyeri úton egy iskola tornatermében fognak edzeni vasárnaponként 14-16 óra között, majd a jobb idő beálltával szabdtérre kívánnak vonulni. Szóba jött a Stadion kert és a Margitsziget is.

– Jó lenne valamilyen egyesülethez, mint szakosztály csatlakozni – mondta Gógucz Gyula. Először azonban be kell bizonyítanunk, hogy életképesek vagyunk: edzünk sok atlétikával és erősítéssel autodidakta módon. Aztán a kellő lelkesedés után jöhet a profibb edző is hozzánk.

Eddig hat amerikai futballcsapat működik hazánkban: Budapesten a Lőrinc St. Lawrence Giants és a Budapest Wolves, Debrecenben a Gladiators, Győrben a Sharks, Nagykanizsán a Demons, Kaposvárott a Golden Fox. Most már csatlakozik hozzájuk a Vipers! Hajrá!!!!!

További információ a hamarosan elérhető weblapon olvasható majd.