Menu

Pályázati lehetőségek és megbeszélés a civil szervezetek között

2005.02.04.

A hét elején Székely Gabriella, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány ügyvezető igazgatója tartott előadást a civil szervezetek és a vállalkozások idei évi pályázati lehetőségeiről a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Az igazgató asszony az OFA rövid bemutatását követően stratégiai célkitűzéseikről beszélt, majd részletesen ismertette a jelenlévőkkel a 2005-ben esedékes támogatási programokat, melyek között találhatóak újak, illetve a korábban megkezdettek folytatása is. Az előadás anyaga itt tekinthető meg.
Az előadást követően a civil szervezetek képviselői ( harmincegyen voltak jelen) beszélgettek egymással a civil stratégia tapasztalatairól. Ezen a megbeszélésen jelen volt Hajdu László polgármester, Gyurcsánszky János alpolgármester, Szánti Éva, a Polgármesteri Titkárság vezetője és Avarkeszi Béla civil referens.
A rövid tanácskozáson megfogalmazódott, hogy a civil szervezetek és az önkormányzat kapcsolatát szorosabbá kellene tenni. A civil szervezetek egymás közti kapcsolatának kiépítésében előrelépés tapasztalható, kérték a civil szervezetek képviselői, hogy a civil stratégiában maradjon benne a civil műhelyek megalakítására vonatkozó rész.
Budai Zsuzsa a LABE képviselője elmondta, hogy a civil szervezetek szívesen segítenek különböző lakossági fórumok szervezésében hiszen mindez jó ügyet szolgál. Molnár Gézáné, a LAÉT elnöke pedig felajánlotta a civil szervezetek számára, hogy akiknek nincs internet-hozzáférésük, náluk ingyen vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. Juhász Sándor a XV. kerületi Ipartestület elnöke pedig felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület fejlesztésével kapcsolatos gondolatok megvitatásához érdemes lenne a lokálpatrióta civil szervezeteket összehívni. Ismét felmerült az az igény, hogy jó lenne egy Civil Ház a kerületben, melyre Hajdu László polgármester azt az ígéretet tette, hogy a 2006-os év végére megvalósulhat e kérés.

Az előadás anyaga