Menu

Egy szenvedélyes nap

2019.03.20.

Negyedszer rendezte meg prevenciós programját a XV. kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a XV. kerületi önkormányzat. A helyszín ezúttal a Károly Róbert Általános iskola volt.

Negyedik alkalommal rendezte meg „Szenvedélyes nap” nevű programját a XV. kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a XV. kerületi önkormányzat. A március 20-i programsorozat helyszíne ezúttal a XV. kerületi Károly Róbert Általános iskola volt, ahol a hetedik és nyolcadik osztályos diákok a környezetvédelmi hét keretében vettek részt az egészségvédelemről és a prevencióról szóló interaktív foglalkozásokon. Az eseményt Kőszegi Árpád Jánosné, az iskola igazgatója nyitotta meg, majd Németh Angéla, a városrész első embere, egyben a XV. kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke köszöntötte a megjelent diákokat, pedagógusokat, a meghívott szakembereket, valamint a szervezőket, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) diák és felnőtt munkatársait.

Ezután Kormos Adrienn ifjúsági referens, a KEF kerületi koordinátora és Balog Fruzsina, az önkormányzat GYIÖK-segítője ismertette a Szenvedélyes nap programjait. A diákok játékos formában, az élménypedagógia eszközeit használva, csoportokban járhatták be azokat az állomásokat, ahol XV. kerületi Kábítószerügyi Fórum szakembereinek segítségével megismerkedhettek a függőségek fajtáival, belepillanthattak a drogambulancia munkájába, de szó volt az iskolai zaklatásról, a konfliktuskezelésről, az önismeret, a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságáról, a Kikötő Ifjúsági Közösségi Sziget munkatársai pedig drámapedagógiai játékokkal segítették a közösségépítést.