Menu

Ingyenes képzési lehetőségek

2005.01.25.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Kht.-ja az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal kötött megállapodás alapján 2005 januári kezdettel az alábbi képzéseket kínálja ingyenes jelleggel a kis- és közepes méretű vállalkozások és alkalmazottaik számára:

  1. Kibővített vállalkozói ismeretek képzés (40 óra) + a képzés kiegészítéseként angol nyelvű beszédközpontú üzleti angol nyelvoktatás (60 óra)
  2. Az Egységes Európai Gazdasági Oklevél (EBC*L) képzés (100 óra)
  3. Az Egységes Európai Számítógépes Oklevél (ECDL) képzés (120 óra)
  4. „Minősített Európai Uniós vállalkozó és tanácsadó” képzés (120 óra)

Amennyiben e rövid tájékoztatónk felkeltette érdeklődését, kérjük, hogy olvassa el a mellékelt részletesebb program ismertetőnket. Jelentkezése esetén a mellékelt adatlapot szíveskedjék kitöltve e-mailen vagy faxon részünkre visszaküldeni.

Az ingyenes képzési lehetőségekről készített összefoglaló tájékoztató

1. Kibővített vállalkozói ismeretek képzés célja, hogy a vállalkozó megismerje a gazdálkodás alapfolyamatait, a mikro- és makro környezetet meghatározó alapvető közgazdasági tényezőket, képes legyen a vállalkozás létesítésével, működésével és a megszűnésével kapcsolatos döntés előkészítésekre, a vállalkozás üzleti tervének, gazdasági, pénzügyi előkészítésére, a marketing munka pénzügyi-gazdálkodási megalapozására. A tanfolyam megismerteti a különböző pénzügyi elszámolásokkal, pénzforgalmi nyomtatványok vezetésével, a pénzforgalmi műveletek szabályaival, a finanszírozási feladatokkal. Fontos a piaci törvényszerűségek, a versenystratégiák, marketingstratégiák ismerete. Tájékozottnak kell lennie a piaccal, a döntési lehetőségekkel, azok várható hatásával, a termékpolitikával, árstratégiával, értékesítési, ösztönzési, reklám és PR tevékenységgel összefüggő kérdésekkel, a vállalkozások létét, működését befolyásoló hatályos adórendszerrel, a fizetési kötelezettségek időbeni teljesítésével kapcsolatban. Tisztában kell lenni a vállalkozás működését elősegítő alapvető jogi ismeretekkel. Alkalmasnak kell lennie az általános ügyvitel-szervezési és adatfeldolgozási feladatok ellátására. A képzés kiegészítéseként angol nyelvű, beszédközpontú, üzleti angol nyelvoktatásban részesülhet a hallgató.

2. Az Egységes Európai Gazdasági Oklevél (EBC*L) tulajdonosai a gazdasági életben, a közigazgatásban, az adminisztrációs munkában mindenképpen szükséges üzleti, gazdasági ismeretekkel rendelkeznek. A hallgatók képesek lesznek a munkahelyeken és a médiában általánosan használt gazdasági-gazdálkodási fogalmak és összefüggések megértésére. A kezdeményezés célközönségét azok alkotják, akik még sosem részesültek formális vállalatgazdasági képzésben, de a gazdaságban vagy a közigazgatásban dolgozva nélkülözhetetlen számukra az alapvető vállalatgazdasági ismeretek. Vonatkozik ez azokra is, akiknél a már megszerzett ismeretanyag frissítésre szorul.

3.Az Egységes Európai Számítógépes Oklevél (ECDL) képzés, a kapott számítógépes ismeretek révén minden munkakör ellátásában segíti a munkavállalókat. A képzés EU-s szinten standardizált, így az ismeretanyag bárhol jól használható. Természetesen a vállalkozások fejlődéséhez is elengedhetetlen a vállalkozók megfelelő számítógépes ismerete.

4. A „Minősített Európai Uniós vállalkozó és tanácsadó” képzés jelenleg is működő vállalkozókat, ill. vállalkozói alapon tanácsot adókat kívánja felvértezni szakma-specifikus EU ismeretekkel versenyben történő helytállás érdekében. A résztvevő vállalkozóknak saját vállalkozásuk által érintett szakterületen a képzés végén képesnek kell lenni a piaci lehetőségek, veszélyek és alkalmazkodás elemeivel, megismerkedni ügyeikben jártasság szintjére jutni. A tanácsadók esetében a végzettségük által érintett vállalkozási területeken az ismeret, jártasság szintjén túl alakuljon ki bennük a készség más vállalkozók EU-s beilleszkedésével kapcsolatos problémáinak tanácsadás keretében történő megoldására.

Az ingyenes képzésen való részvétel feltételei:

  • A programba bevont személyekkel a képzés lebonyolítására felnőttképzési szerződést köt az Oktatási Kht.
  • A programba bevont személyek hozzájárulnak ahhoz, hogy adataik szerepeljenek az OFA részére megküldött szakmai-pénzügyi beszámolókban;
  • Igazolják, hogy a programba bevont személyek a 2004. évi XXXIV. törvény szerinti mikro-, kis- és középvállalkozások tulajdonosai vagy alkalmazottai vagy képviselői,
  • Igazolják, hogy egy-egy mikro-, kis- és középvállalkozásnak a képzésbe bevont személyeire jutó támogatás összege nem haladja meg a 600 eFt-ot.
  • Szükséges továbbá a vállalkozás nyilatkozata, hogy bármely forrásból csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatástartalma – 3 év vonatkozásában – nem haladta meg a 100.000 €-nak megfelelő forintösszeget. (Ezen a jogcímen nem részesülhetnek támogatásban a szállítási ágazatban tevékenykedő vállalkozások, továbbá, támogatás nem vehető igénybe mezőgazdasági, illetve halászati termékek előállításához, feldolgozásához, azok értékesítéséhez, az exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységekhez, valamint az import áruk helyett hazai áru használatától függő támogatások esetében.)

A képzésben részesültek részére a képzési programban meghatározott igazolás (bizonyítvány) kerül kiállításra.

További információ:
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (1016 Budapest, Krisztina krt. 99. T: 488-2167, F: 488-2171 e-mail: locsai@bkik.hu)
Amennyiben jelentkezik a tanfolyamok valamelyikére, úgy töltse ki az alábbiakat, és küldje el a következő elérhetőségek valamelyikére:

postacím: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara; 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.,
telefon: 06-1/488-2167,
fax: 06-1/488-2171,
e-mail: locsai@bkik.hu.

Visszaküldendő!
tanfolyam(ok) neve:
jelentkező neve:
címe:
telefonszáma:
e-mail címe: