Menu

Asztaliteniszező képviselők, köztisztviselők

2005.01.16.

Január 14-én kora délután hangos szótól zengett a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda tornaterme. Na, senki sem veszekedett egymással. Egyszerűen csak sok-sok kerületi önkormányzati képviselő és köztisztviselő között pattogott az icipici labda az asztalon: aszatliteniszezni gyűltek össze. Vajon, ki lesz idén a bajnok? Ez foglalkoztatta a férfiakat, a nőket és a páros csatában indulókat.

Dr. Pálinszki Antal alpolgármester, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának elnöke, s egyben a verseny fővédnöke azzal nyitotta meg az immáron hagyományos – negyedik alkalommal megrendezett – asztalitenisz bajnokságot, hogy a játék a legfontosabb, de mindenki vigyázzon egymás testi épségére, majd elkezdődött a nagy csata.

Az idei versenyen kilenc férfi (Avarkeszi Béla, Czibik Tamás, Csaba Elemér, Lindner Gusztáv, Máté Gyula, Mollnár Andor, Tóth Imre, Varga Imre, Varga József) és négy hölgy (Horváth Ágnes, Németh Angéla, Dr. Pongor Lilla, Rónayné dr. Vojnovics Ibolya) vívott meg egymással és a pattogó labdával.
A verseny teljesen nyitott volt, s többen leizzadtak egymás játékától. Jöttek a fonák, a tenyeres visszaadások, de lecsapásokban sem volt hiány, a csusza azonban elég kis számban fordult elő a mérkőzések során.
A nők hamarabb elbántak egymással, s így a végeredmény is itt alakult ki a leghamarabb.

Női egyéni verseny végeredménye:
I. Dr. Pongor Lilla
II. Németh Angéla
III. Rónayné dr. Vojnovics Ibolya
IV. Horváth Ágnes

A férfiak küzdelme már hosszadalmasabb volt. Az izgalom itt csak fokozódott, s a verejtékcseppek hamar megjelentek a felek arcán egy-egy mérkőzés alatt. A kilenc játékos az első fordulóban csoportmérkőzés keretében játszott egymással, majd a két csoport első és második helyezettje került a négyes döntőbe. A férfi egyéni idei győztese Csaba Elemér lett, aki tavalyelőtt is megnyerte a bajnokság. Tavaly csak azért nem, mert nem indult a versenyen. A második helyezett Avarkeszi Béla lett, aki tavaly a negyedik helyen végzett, míg a tavalyi győztes Máté Gyula végzett a harmadik helyen.

Férfi egyéni verseny végeredmény:
I. Csaba Elemér
II. Avarkeszi Béla
III. Máté Gyula
IV. Tóth Imre

Közben már megkezdődött a párosok versenye. Többen majdnem feladták, mert az egyéni küzdelmek alatt kellően elfáradtak. Azonban a játék csak játék marad, így a jókedvet és a pattogó labda-adogatást követően mégi kialakult itt is a végső sorrend.

Párosos versenyének végeredménye:
I. Máté Gyula – Csaba Elemér
II. Tóth Imre – Varga József
III. Czibik Tamás – Avarkeszi Béla
IV. Dr. Pongor Lilla – Németh Angéla
V. Lindner Gusztáv – Mollnár Andor

A versenyek győztesei serleget és érmet kaptak, valamint mindenki egy-egy elismerő oklevelet vehetett át Lindner Gusztávtól az OMIS osztály vezetőjétől, Osváthné Brett Ildikótól, az OMIS osztály sport ügyintézőjétől, valamint Gressó Tibornétól, a Szent Korona Általános Iskola igazgatónőjétől.