Menu

Felmérik a közterületi bajokat

2019.03.04.

Lamperth Mónika jegyző utasítására a közterület-felügyelők a következő hetekben ütemezett ellenőrzéssel felmérik a XV. kerület lakókat legjobban érintő közterületi problémáit.

A lakosságot leginkább zavaró rendellenességek azonosítása és azok megoldása lesz a célja annak az ellenőrzés-sorozatnak, amely a hatósági jogköröket gyakoroló jegyző utasítására zajlik a következő két hónapban a XV. kerületben. Az önkormányzat hatósági főosztálya által irányított akció célja a jogsértések mielőbbi megszüntetése, az észlelt esetleges balesetveszélyes állapotok soron kívüli felszámolása lesz. Ahol a közterület-felügyelők hatáskör hiányában nem intézkedhetnek, ott jelzéssel élnek majd az egyéb társszervek, társosztályok felé.

Az adott területen található kisebb üzletek – kisboltok, kocsmák – és a dohányboltok közvetlen környezetét is érinti majd az ellenőrzés, ahogyan az illegális szemétlerakás problémáját is. Az ellenőrzés-sorozat kiemelt eleme, hogy utcánként egy-egy ház lakóit is megkeresik, hogy az ott élők előadhassák a környezetükben tapasztalt problémákat. Ezzel pedig a lakosság közelebbről is megismerkedhet a közterület-felügyelőkkel és a munkájukkal.

A Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökével történt egyeztetést követően az ellenőrzés ideje alatt hétvégenként 1-1 polgárőr is részt vesz a feladat végrehajtásában. Egy közterület-felügyelő és egy polgárőr vegyes járőrpárként közösen végzi majd az ellenőrzési feladatot. Ha a polgárőrség valamelyik napra nem tud embert biztosítani, abban az esetben a Rendészeti Osztály egyik segédfelügyelő munkatársa vesz részt az ellenőrzésben.

A XV. kerületet 11 körzetre osztotta a hatósági főosztály, így a március 1. és május 1. közötti 18 hétvégi napon ilyen felosztásban „fésülik át” a kerületi problémákat a közteresek:

1.) Dunakeszi út – Harsányi Kálmán u. – Töltés u. – Károlyi Sándor út;
2.) Felsőkert út – Külső Fóti út – Mogyoród útja folytatásban Közvágúhíd u. – Károlyi Sándor út;
3.) Töltés u. folytatásban Közvágóhíd u. – Csobogós u. folytatásban Fő út – Sín u.;
4.) Mogyoród útja – M3-as – Szentmihályi út – Régi Fóti út – Epres sor – Fő út;
5.) Fő út – Pázmány Péter u. – Wysocki u. – Rákos út folytatásban Régi Fóti út – Epres sor;
6.) Wysocki u. folytatásban Széchenyi út – Árvavár u. – R. palotai Körvasút sor folytatásban Taksony sor;
7.) Szentmihályi út – Nyírpalota út – Szerencs u. folytatásban Hősök útja és Madách u. – Rákos út
8.) Szentmihályi út – Rákospalotai határút – Késmárk u. – Nyírpalota út;
9.) Rákos út – Szerencs u. – Őrjárat u. – Széchenyi út;
10.) Árvavár folytatásban Őrjárat u. – Szerencs u. folytatásban Hősök útja és Madách u. – Drégelyvár u. – Rákospalotai Körvasút sor;
11.) Drégelyvár u. – Késmárk u. – Rákospalotai határút – Rákospalotai Körvasút sor;

A feltárt problémákat a hatósági főosztály természetesen összesíti, ezek alapján, térkép készül a kritikus helyekről, és a rendészeti osztály intézkedési tervet és járattervet alkot a közterület-felügyelet által orvosolható gondok tekintetében.

A kerület lakosságát zavaró rendellenességeket természetesen az alábbi elérhetőségeken az ellenőrzéstől függetlenül is jelezhetik az önkormányzat felé:

  • telefonszám hivatali időben (hétfő: 8.00-18.00, kedd-csütörtök: 8.00-16.30, péntek: 8.00-12.30): +36 1 305-3230
  • telefonszám hivatali időn kívül: +36 1 305-3147
  • közvetlen e-mail cím: rendeszet@bpxv.hu
  • a hatósági főosztály e-mail címe: hatosagifoosztaly@bpxv.hu.