Menu

Az idősek így ünnepeltek

2005.01.07.

A XV.kerületben működő mindhárom Idősek Klubjában, valamint az Erdőkerülő utcában lévő Gondozóházban is bensőségesen ünnepelték a karácsonyt az idősebbek.

– Az eseményre nagy izgalommal készültek a gondozónők és a klubtagok egyaránt – számolt be a történtekről Bősze Zsuzsa szociális munkás. A legtöbb helyen műsort állítottak össze és adtak elő, majd közös énekléssel loptak karácsonyi hangulatot egymás szívébe. Az Arany János utcai klubban a nyugdíjas KI MIT TUD? hozadékaként novemberben megalakult a Napsugár Színjátszó Kör, így ez a műsor volt számukra a bemutatkozási lehetőség. Örömmel teljesítették a Gondozóházból érkezett felkérést is. Az ünnepség kedves színfoltja volt a gondozónők énekes produkciója az Arany János utcában, mellyel többeknek könnyeket csaltak a szemükbe. Az Arany János utcai Klubban megrendezett ünnepségen Hajdú László polgármester, Király Csaba alpolgármester, Ambrus János, a MOS Bizottság elnöke és Dr Ódor József, szociális és egészségügyi ellátási szakértő is részt vett.

– Ajándékokban sem volt hiány. Az ESZI minden gondozott számára gazdag ajándékcsomaggal kedveskedett. A klubtagokat megajándékozta a Lehetőség a Rászorulóknak Közhasznú Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.
Minden klubban még egy kis dísztárggyal is megörvendeztették a dolgozók a klubtagokat.

– Reméljük, hogy a következő évben hasonló módon lesz lehetőség arra, hogy az Idősek Klubjaiban segítséget kereső emberek számára örömöt szerezzünk. Ezúton is köszönjük a támogatóknak a segítséget.

Az Egyesített Szociális Intézményhez tartozó klubok ünnepségein jelen volt még az ESZI igazgatója Osgyány Éva, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke Marsovszky Györgyné és a területi vezető gondozónő Majdán Ferencné is.