Menu

A valódi érték az ember

2019.02.25.

Sajtótájékoztatón ismertette a XV. kerület idei költségvetés-tervezetének legfontosabb elemeit Németh Angéla polgármester. A dokumentum kedden került a képviselő-testület elé.

Sajtótájékoztatón mutatta be a XV. kerület kedden a képviselő-testület elé kerülő költségvetés-tervezetének legfontosabb elemeit Németh Angéla polgármester, valamint két alpolgármestere, Victorné dr. Kovács Judit és Tóth Imre. A városrészt irányító politikus hangsúlyozta, bár a településeket sújtó kormányzati intézkedések miatt a kerület nehéz éven van túl, és az idei sem tűnik egyszerűnek, a számok tervezésekor mindent megtettek azért, hogy megőrizzék az itt élők nyugalmát, biztonságát, megbecsüljék  a kerületben, a kerületért dolgozókat, mert ezt tartják legfontosabb feladatuknak.

Több ezer család élhet jobban

A XV. kerület költségvetésének központjában ugyanis a valódi érték, az ember áll, ezért is ad lehetőséget a 2019-es büdzsé arra, hogy a fojtogató kormányzati döntések ellenére az itt dolgozó közalkalmazottak – óvónők, bölcsődei dolgozók, dajkák, ápolónők, technikai dolgozók  – és köztisztviselők fizetése az előírtnál majdnem tíz százalékkal jobban nőjön, úgy, hogy a több ezer család életét megkönnyítő emelések forrását saját zsebből gazdálkodta ki az önkormányzat, miközben sehol nem kellett hiányt beterveznie – hangsúlyozta Németh Angéla.

Nyugodt és biztonságos folytatás

Mindemellett sikerült elérni azt is, hogy jut elég pénz például a Karácsony Benő park felújítására, újabb parkolók, zebrák kialakítására, a parkok gondozására, és mindarra, ami javíthatja az itt lakók komfortérzetét, a városrészt pedig élhetőbbé teszi – emelte ki a polgármester. Németh Angéla sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, bízik abban, hogy a mögötte álló többség kedden ismét felelősen, csak az itt lakók érdekeit szem előtt tartva dönt majd, és megszavazza a kerület költségvetését, így városrész élete az országos politika viharában is nyugodt és biztonságos mederben folyhat tovább 2019-ben.