Menu

Ők is örülhettek

2004.12.17.

A különböző önkormányzati támogatásban részesülő XV. kerületi családok gyermekei számára volt hagyományos karácsonyi ünnepség a Pestújhelyi Közösségi Házban szombat délután.

Szilágyi Endréné, a Gyámhivatal munkatársa az alábbi szavakkal nyitotta meg a közös programot:
-Tíz-tizenöt éve rendezzük meg ezt az együttlétet. Amikor hagyománnyá tettük mindezt, még sokan a mostani szülők közül gyerekek voltak. Ma már pedig ők is hozzák a saját gyermekeiket.
A program most egy közös kézműves játszóházzal vette kezdetét: díszeket, gyertyatartót, adventi koszorút készíthettek a gyermekek és a felnőttek, majd egy mesés- zenés-énekes produkció részesei voltak a jelenlévők.
…Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, aki azt mondta, hogyha nagy lesz, ő lesz a Mikulás….- kezdődött a mese, majd előjöttek a manók, akik zeneszerszámokat találtak a színpadon, így zenélni és énekelni kezdtek arról, hogy miért nem az egyik manó lett a Mikulás… Majd a percek múlásával a Mikulás puttonyából előjött Hajdu László polgármester úr, aki köszöntötte a gyerekeket:
-Itt csak jó gyerekek, jól tanuló fiúk és lányok vannak – mondta. Remélem, jól fogunk szórakozni. Az ajándék a mi ajándékunk, amit most egy szép műsorral egészítünk ki. Szórakozzatok jól!
Ezután folytatódott a zenés, dalos együttjátszás, melynek végén minden apró és nagyobbacska gyermek kapott karácsonyi ajándékot.