Menu

Ajtó a roma fiatalok előtt

2019.02.13.

Az Integrom program a legalább érettségivel rendelkezőknek segít, hogy tudásuknak, képességeiknek megfelelő munkát végezhessenek.

A több mint öt éve működő Integrom Program ingyenes, négynapos képzést biztosít azoknak a 18-35 év közötti, legalább érettségizett roma fiataloknak, akik valamely nagyvállalatnál képzelik el jövőjüket, de még nem mertek belevágni egy ilyen karrierbe. Sok roma fiatal ugyanis rendelkezik olyan végzettséggel és/vagy készséggel, amellyel eséllyel pályázhatna meg nagyvállalati állásokat, ám a tapasztalat az, hogy valamiért ezt mégsem meri megtenni, és jellemzően végzettségénél sokkal alacsonyabb szintű munkákat vállal el.

Az Integrom Program kommunikációs tréningje abban segít, hogy a résztvevő fiatal megmutathassa tudását, jól szerepeljen az állásinterjúkon, sikerrel vegye a munkába állás akadályát, de jó lehet arra is, hogy kapcsolatot építsen a programban részt vevő nagyvállalatokkal, megismerje azok működését. Utóbbira elsősorban a négynapos képzést követő hat hónapos mentorálási időszakban nyílik lehetőség. A programot eddig több mint száz fiatal végezte már el, és közülük több mint ötven el is helyezkedett, legtöbbjük bankokban vagy telekommunikációs cégeknél kapott állást az értékesítéstől az ügyfelekkel való kapcsolattartáson át számos munkakörben.

Akit érdekel a program, az a Facebookon megtalálja, de ITT is tájékozódhat és jelentkezhet.