Menu

Újpalotaiak karácsonyfája

2004.12.09.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy társaság- nevezzük Nyírpalotának- és egy közösségi ház – ez esetben újpalotai-. A társaság tagjai, akik között helyet foglaltak a közösségi ház munkatársai is egy szép őszi estén arról beszélgettek némi teafogyasztás mellett, hogy milyen jó lenne december elején az újpalotai lakótelep közepén- nevezzük ez esetben Fő térnek – egy fenyőfát állítani és néhány kellemes perc együtt töltésével ünnepelni az adventet illetve a karácsonyt.

Az elhatározást tett követte- mindenki feladatot vállalt és megkezdődött az érdemi munka. Feri (Péterfy) és Árpi (Kelemen) megkeresték Csurgó polgármesterét, Bihariné Asbóth Emőkét, aki segítő kezet és egy csodálatos fenyőfát ajánlott fel. A fa lassan útra kel és a remények szerint december 10-én délután teljes pompában várja már a Fő tér környékén járókat. Hogy milyen magas lesz, az még meglepetés mindenki számára.
Na, de ne rohanjunk a történések elébe.
A fához díszek is kellenek. Így a Kanga Klubba járó kisgyermekes anyukák a Hartyán közben, a gyerekek a Családsegítő Szolgálatnál az Árendás közben, illetve az Újpalotai Könyvtárban a Zsókavár utcában a Hartyán NOK és a László Gyula Gimnázium diákjai tették a dolgukat az iskolák könyvtárosainak segítségével.
A pompához már csak a világítás megvalósítására volt szükség, így az igaz történet úgy folytatódott, hogy Adél (Szabó Lászlóné) és Zsuzsa (Budai Sándorné) felajánlotta, hogy a helyi vállalkozókat felkeresik, hogy segítsenek (szaloncukor, alma stb.). A mesében sem történhet minden zökkenőmentesen, így itt sem: a sok energia kevés sikert hozott, ám a Praktiker felajánlotta, hogy izzósorokat ad a fához. Igaz, kölcsönbe – Vízkeresztig (január 6.), ám jövőre ismét lehet számítani a segítségükre.
A karácsonyfa, ha majd áll is, nem állhat magányosan az éjszakában: a Palotai Polgárőrség felajánlotta, hogy őrizni fogják a kivilágított fa „álmát”.
Báthory Erzsi levélben megkereste Hajdu László polgármester urat, aki szintén a segítségét ajánlotta fel: a műszaki engedély megvan, a Répszolg Kht. pedig bármi problémában segít. Ők már elő is készítették a fa helyét, és darus kocsival a helyére emelik, sőt a díszítésben is segédkezni fognak.
Ha minden igaz, ha sokan összefognak, csodálatos dolog kerekedhet ki:

December 10-én 16 órakor a Hubay Jenő Zeneiskola kamarazenekara játszik,
December 13-án 16 órakor a László Gyula Gimnázium kórusa énekel,
December 14-én 16 órakor a Hartyán NOK kórusa énekel,
December 16-án 16 órakor a László Gyula Gimnázium kórusa énekel
December 17-én 16 órakor a nyugdíjasok műsora hallható
December 21-én 16 órakor a Hubay Jenő Zeneiskola kamarazenekara játszik, December 22-én 16.30-kor a Viva Voce kórus énekel.
Aki nem hiszi, járjon utána.