Menu

Jószolgálat-díjat kapott a SZÉRA

2019.02.11.

A segítő szakma legrangosabb díját vehette a XV. kerületben működő Szociális és Rehabilitációs Alapítvány a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

A segítő szakma legfontosabb elismerését, Jószolgálat-díjat vehetett át a XV. kerületben működő Széra Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vasárnap este. A díjat az elesettekért példaértékű, áldozatos munkát végző emberek, szervezetek kapják. Az elismerést a Twickel-Zichy Mária Terézia alapítvány hozta létre 2016-ban, és idén harmadjára osztották ki a hivatásszerű szociális munkát végző egyének, szervezetek és önkéntesek között.

A Szociális és Rehabilitációs Alapítvány 1997-től működik Budapest XV. kerületében. Önkormányzati intézményként indult, majd 2000-ben non-profit szervezetté alakult, a kerület pedig ellátási szerződést kötött az alapítvánnyal. A SZÉRA gyermekvédelmi és hajléktalan-ellátást is nyújt bentlakásos formában:átmeneti otthont működtet családoknak 18 hónapos ellátási időtartammal, és hajléktalan férfiaknak tart fent  rehabilitációs intézményt 36 hónapos ellátással. (A SZÉRA honlapját ITT találja.)

A díjátadóról pedig ITT tudhat meg többet. (Fotó: szera.hu)