Menu

Itt a Kulcsár Győző-ösztöndíj

2019.01.30.

A kerület nyolc szociálisan rászoruló, fiatal sportolót támogat évi 100-100 ezer forinttal.

A tavaly elhunyt olimpiai bajnok vívó és vívóedző, Kulcsár Győző előtt tisztelegve alapított sportolói ösztöndíjat rászoruló fiataloknak a képviselő-testület. Az önkormányzat éves költségvetéséből juttatott, 100 ezer forintos, egyösszegű ösztöndíjat évente nyolc, szociálisan rászoruló fiatal kaphatja meg: 2-2 lány és fiú az egyéni, illetve a csapatsportágakból.

A támogatást azok nyerhetik el, akik legalább egy éve a XV. kerületben élnek, ugyancsak legalább egy éve tagjai egy kerületi sportszervezetnek, nem fiatalabbak 12 évnél, de nem is idősebbek 21 esztendőnél és legalább 3,5-es tanulmányi eredményt értek el. Szociálisan rászorulónak az tekinthető, akinél az egy főre jutó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj minimális összegének 300 százalékát, azaz jelenleg 85 500 forintot.

Kulcsár Győző özvegye hozzájárulását adta a díj elnevezéséhez, és vállalta, hogy a család képviselteti magát abban az ötfős kuratóriumban, amely évente dönt az elismerésről. A pályázati kiírás február elején jelenik meg, a tapasztalatok fényében egy év után felülvizsgálják az ösztöndíj szabályozását.