Menu

„Köreink” 2004.

2004.11.26.

Hétfőn Nagy Edit, a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársai nevében köszöntötte a „Köreink” 2004. című kiállításon megjelenteket, melyen a hagyományoknak megfelelően a PeKH művészeti szakköreiben és művészeti táboraiban készült alkotások láthatóak. A kiállított alkotások Szendrei Judit a tűzzománcosok mesterének, Kissné Breczek Margit a rajz-és grafikusok mesterének, Szabó Gábor a szobrászok mesterének illetve Becker Judit a keramikusok mesterének irányításával készültek.

A kiállítást Szepesiné Bercsényi Éva, a XV. kerületi rajz munkaközösség vezetője nyitotta meg, akiről Nagy Edit elmondta, hogy nem idegen sem a közösségi házban, sem a szakkörök világában.
-Nagyon szívesen jövök ide a házba, mert számomra ez olyan, mint egy ékszerdoboz: kiválóan felszerelt műhelyek, mesterek várják az alkotni-, tanulni vágyókat. Alkalmam volt betekinteni az itt folyó munkába, voltam itt tanuló, voltam, mint barát és kollega is. A ház megalakulása óta működnek művészeti szakkörök, amelyek még az Úttörő Házból ismerünk.
Szepesiné Bercsényi Éva ezt követően külön-külön beszélt a házban működő művészeti szakkörök eddigi munkájáról, majd a művészeti táborok is szóba kerültek.
-A kiállításon a tizenharmadik éve táboroztató csapat – idén Gulácson tartotta táborát- munkáiból is láthatunk alkotásokat. A kiállítás anyagát mindenki nézze meg figyelmesen, válasszon magának minden műfajból egy kedvencet és gondolatban vigye haza magával!
A „Köreink” 2004. kiállítás december 4-ig tekinthető meg a Pestújhelyi Közösségi Házban.