Menu

Változatlan lakbérek, érvényesített szerződési feltételek

2019.01.21.

Az önkormányzat egy olyan újabb ügyet tett igazságosan rendbe, amellyel elődei és politikai ellenfelei nem foglalkoztak.

Az elmúlt hetekben napvilágra került téves információkkal szemben ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy kerületünkben 2011 óta változatlan az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díja. Ami az elmúlt hetekben történt az nem más, mint a költségelvű lakások esetében a jogszabályi változások átvezetése és a költségelvű alapon bérlők valós jövedelmi helyzetének felülvizsgálata. Az önkormányzat mostantól érvényesíti azt a bérleti szerződésben rögzített elvet, hogy ezen lakások esetében a bérlőknek magasabb bérleti díjat kell fizetniük, ha a szerződéskötés után növekszik a jövedelmük.

Erre a változásra azért került most sor, mert 2010 óta sem a László Tamás-féle fideszes kerületvezetés, sem pedig a 2014 után megalakult fideszes képviselőcsoport nem tette lehetővé, hogy kerületünkben a valódi jövedelmekhez igazítsuk a költségelvű lakások bérleti díját. Hiába készítettem el az új lakásrendeletünk tervezetét, azt ők sosem támogatták. Ez a zavaros helyzet senki más érdekét nem szolgálta, csak a kormánypártét, amivel kárt okoztak a kerületünknek.

Az engem támogató képviselők döntésével megteremtettük a jogszabályi, rendeleti alapjait annak, hogy azok, akiknek az elmúlt években emelkedett a jövedelmük, a valós adatoknak megfelelő bérleti díjat fizessék a jövőben. Mindössze ennyi történt: tekintettel azokra is, akik jogszabálykövető módon önmaguk vallották be jövedelmi változásaikat, egy olyan újabb ügyet tettünk igazságosan rendbe, amellyel elődeink és politikai ellenfeleink nem foglalkoztak. Bérleti díjat viszont nem emeltünk.

Németh Angéla

polgármester