Menu

Civil évkezdet

2019.01.10.

Ismét összeültek a kerületben működő szervezetek és az önkormányzat vezetői, hogy a Civil Kerekasztal keretében beszéljék meg az őket érintő aktuális ügyeket.

A Civil Kerekasztal rendszeres esemény, idén már január 8-án megtartották az első alkalmat a XV. kerületi polgármesteri hivatalban. A megjelent civileket először a Budapesti Civil Információs Centrum képviseletében Bálint Eszter projektszervező, valamint Bognár-Szilárd Boglárka pályázati előadó tájékoztatta a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) idei pályázati lehetőségeiről.

A NEA idén kétféle támogatási formát kínál a szervezetek számára. Az összevont pályázaton működési költségekre és szakmai feladatokra is el lehet támogatást nyerni. Az elnyerhető összeg 200 ezer forinttól 3 millió forintig terjed. Az egyszerűsített pályázat a kisebb civil szervezeteknek szól, ezen csak a működéshez szükséges forrásokhoz juthatnak hozzá. A legmagasabb elnyerhető összeg 200 ezer forint.

Mindkét pályázattal kapcsolatban fontos, hogy a beérkezés sorrendjében bírálják el azokat, így a korábban pályázók nagyobb eséllyel jutnak magasabb támogatáshoz. Az összevont támogatási pályázat január 16-án nyílik meg és február 15. a határideje, az egyszerűsített támogatásnál február 16. és március 15. a két időpont. (A kiírások a http://civil.info.hu/web/nea címen jelennek meg, pályázni pedig az EPER rendszeren keresztül kell majd.)

A Civil Kerekasztalon részt vett Németh Angéla polgármester is, aki elmondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy önkormányzat 2019-ben is a tavalyi összeget, 10 millió forintot tudjon fordítani a helyi civil szervezetek támogatására. Elhangzott az is, hogy kérik kedvezményezetteket, hogy a 2018-as támogatások elszámolásait 2019. január 15-ig juttassák el az önkormányzathoz.

Fotó:Vargosz