Menu

Ünnepeltek a szépkorúak

2004.10.27.

A Pestújhelyi Közösségi Ház zsúfolásig megtelt színháztermében volt kedden délután az Idősek Világnapja alkalmából rendezett kerületi ünnepség, melyen a XV. kerület valamennyi Idősek Otthonának és Idősek Klubjának látogatói, lakói közösen töltöttek el néhány kellemes órát.

-Az Idősek Napja október elején volt, ám azóta folyamatosan vannak programok a kerületi Idősek Klubjaiban – hangzott el a program elején-, ám ez a mai programra teszi fel a koronát a hónap ünnepségeire.

Ezután Marsovszky Györgyné az Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra című versének részletével, majd azt mondta:

– Azért szerettem volna ezt a részletet elmondani, hogy érezzétek, hogy milyen nagy szeretettel nézünk rátok fel és szeretettel köszöntünk Benneteket az Önkormányzat nevében. Nagyon nagy boldogság számomra, hogy idén ismét itt vagyok köztetek. Nem azt mondanám, hogy az Idősek Világnapján, bár ez a hivatalos elnevezés. Inkább azt mondom, hogy a Szépkorúak Világnapján. Mert ki az idős? Aki annak érzi magát. De én úgy gondolom, hogy itt mindenki szépkorúnak érzi magát, nem idősnek. Mert hát ki az, aki felneveli a gyerekeket; ki az. Aki gondoskodik róluk; ki az, aki az unokákra, a szomszédokra, a barátokra ránéz. Mind-mind az a szépkorú, széplelkű ember, akik most itt ülnek körülöttünk, vagy, akik most nincsenek itt velünk. Ez az ünnep egy szép ünnep, amit mindenki megérdemel. Olyan, mint az anyák napja, ez is egy hasonló ünnep. Mert ott is csak a szeretetről, a jóságról, a gondoskodásról van szó, amit mind a szép kort megélt emberek értünk, gyerekeinkért, a társainkért megtesznek. Ezt megköszönve szeretnék mindannyiotoknak a következő találkozásig kellemes ünnepeket is kívánni, nagyon-nagyon jó egészséget és jókedvet.

A köszöntő szavakat követően Papp Györgyi színművésznő nagyon kedves műsorát tapsolhatta végig a közönség, melyen szintetizátoron kísért Ráti József. A műsort követően pedig a fehér asztalok mellől elég sokan felálltak, hogy az elkövetkező órákban táncra perdülhessenek.

A programon részt vett többek között Király Csaba alpolgármester, dr. Ódor József, polgármesteri tanácsadó, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője is.