Menu

Nagy család, nagy ünnep

2018.12.18.

Közel kétszázötvenen buliztak, ünnepeltek Németh Gábor Némóval, Pingvin Pityuval a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete karácsonyi ünnepségén a Csokonaiban, ahol a kerület vezetése is köszöntötte az egybegyűlteket.

102 család tartozik a nagycsaládosok helyi szervezetéhez, közülük 60 család jött el hétfő este a Csokonai Kulturális Köztpontba – vagyis gyerekzsivaj költözött be órákra az Eötvös utcai nagyterembe.

Az esemény és az egyesület éves munkájának egyik fő támogatója a XV. kerületi önkormányzat, így az estén jelen volt és köszöntötte a résztvevőket Németh Angéla polgármester. Mellette ott volt a Csokonaiban Tóth Imre alpolgármester és Legárd Krisztián képviselő is.

A gyerekeket persze a műsor izgatta a legjobban, a kerületben élő Németh Gábor NEMO nemcsak énekeltette őket, hanem meg is vonatoztatta a legkisebbeket. Aztán érkezett a színpadra Pingvin Pityu, és a Fészek Keresztény Egyházközség énekműsorát, valamint a Csomópont Egyesület előadását is hallhatták a megjelentek.

A műsor mellett azonban az egyesület – hála a támogatóknak – csomagokkal is kedveskedett a nagycsaládosoknak, ebben volt könyv (a felnőtteknek is), élelmiszer és játék.

Az újpalotai nagycsaládosok alelnöke, Perczel Tímea a forgatag kellős közepén elmondta nekünk, hogy egyesületüket többen is támogatják: a Magyar Élelmiszerbankon keresztül a Tesco, a Libri, a Fornetti, a RÁTE, a San Benedetto ásványvíz és a József Attila Színház is.