Menu

Együtt gondolkodtak

2018.12.13.

Zsúfolásig megtelt a XV. kerületi önkormányzat díszterme a VI. Drogoplex együttgondolkodó napon.

Csütörtökön rendezték meg a XV. kerületi önkormányzat dísztermében a VI. Drogoplex együttgondolkodó napot. A szakmai fórumot a Drogprevenciós Alapítvány szervezte, létrejöttét az Utak, sorsok, arcok pályázat keretében a XV. kerületi önkormányzat támogatta.

Az egész napos sorozatot dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens nyitotta meg, aki lendületes előadásában az alkohol- és droghasználat mellett az internetfüggőség veszélyeiről is beszélt a dísztermet zsúfolásig megtöltő középiskolás diákoknak.

A rendezvény Szabó Judit, a Kallódó Ifjúságot Mentõ Misszió Támogató Alapítvány (KIMMTA) zsibriki reabilitációs otthona vezetőjének előadásával folytatódott, és megszólaltak felépülő függők is. Ezt követően Drogprobléma a családban szülői szemmel című előadásában Pusztaházi Ilona, az Önkontroll Egyesület vezetője számolt be tapasztalatairól.

Juhász Roland, a Drogprevenciós Alapítvány munkatársa, az Ágota Alapítvány Önkéntese az állami gondozott fiatalok és a szerhasználat témakörében szólalt meg, majd Szécsi Judit pszichológus, gyermekklinikus-jelölt vázolta fel a gyermekpszichológiai ellátás prevenciós lehetőségeit.

A sorozat utolsó részében Füzy Csilla, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa számolt be a Bánya utcai szállón megélt kudarcokról és sikerekről, az együttgondolkodást pedig Kalandozás az ellátó rendszerben címmel egy kötetlen beszélgetés zárta a  konstruktív kliensellátás feladatairól és lehetőségeiről.