Menu

Huszonöt csapat főzött

2004.10.10.

Szombaton a palotai horgásztavat csak úgy lehetett megközelíteni, ha valaki az orrá után ment: huszonöt bográcsban, kondérban főtt az ízletesebbnél ízletesebb étel.

A Palotai Horgász Egyesület versenyére ugyanis huszonöt négy-ötfős csapat nevezett be. Ahogy Tóth Ernő, az egyesület titkára elmondta, nem volt feltétel, hogy csak halból készült étel rotyoghat órákon keresztül a bográcsban.

– A legtöbben magyaros ételt készítettek, még tejszínes gombaleves is főtt. Senkinek semmi feltételt nem írtunk el az induláshoz. Minden részt vevő csapat hozhatta magával az általa elkészítendő étel hozzávalóit. A verseny tisztaságára jellemző, hogy minden csapat kapott egy indulási számot, s miután az étellel elkészültek, a zsűrinek eljuttatott egy tál ennivalóhoz mellékelték a rajtszámot. A zsűri tagjai így nem tudhatták, hogy melyik tálban kinek, melyik csapatnak a főztje van.

A zsűri elnöke Szécsi István volt, míg a tagok: Tóth Béla, Hatvani Imre, Pörzsei János, Kalmár László, Janka Sándor.

Ahogy szokás mondani, a zsűri nem volt könnyű helyzetben a döntés meghozatalakor. Viccesen azt mondták, hogy vasárnap kérdezzek rá, melyik ízlett: aki élve maradt, az beszámol.

Miután minden zsűritag végigkóstolta az elétett finomságokat, megszületett a döntés és tíz csapat részesült elismerésben.

A főzőverseny végeredménye:
I. XV. kerületi Rendőrkapitányság 2. számú csapata (Rajtszám: 5.)
II. XV. kerületi Rendőrkapitányság 1. számú csapata (Rajtszám: 4.)
III. Németh Kálmán és a IV. kerületi Rendőrkapitányság (Rajtszám:1.,15.)
IV. Bancsáti Horgászbolt (Rajtszám: 8.)
V. XV. kerületi Önkormányzat és XV. kerületi Önkormányzat Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság (Rajtszám: 2.,16.)
VI. IV. kerületi Polgárőrség és Árkosi Sándor csapata ( Rajtszám: 7.,11.)
VII. Palotai Polgárőrség 1. számú csapata (Rajtszám: 10.)


Az első öt helyezett bográcsot, hozzá állványt és fakanalat kapott ajándékba, a többi helyezett halpaszírozót, műanyag tálalókészletet vihetett haza, míg a többiek sem mentek el üres kézzel: késeket, vágódeszkát, alátétet kaptak.