Menu

Dobogós diákok

2018.12.10.

Idén is díjazták a kerület jól tanuló és kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó diákjait. Az elismerés mellé ajándék is járt.

Zsúfolásig megtelt a hivatal díszterme, ahol az „Élen a tanulásban, élen a sportban”, valamint a „Kerület kiváló sportolója” elismeréseket adták át.

– Az önkormányzat hosszú ideje fontosnak tartja, hogy kerületi szinten is ösztönözze, bátorítsa és – nem utolsósorban – méltóképpen el is ismerje a tehetséges, feltörekvő és szorgalmas fiatalokat – mondta köszöntőjében Németh Angéla. A polgármester külön üdvözölte Tóth Dorka Sárát, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium 8. osztályos tanulóját, aki nem kerületi lakos, így nem pályázhatott egyik elismerésre sem, pedig az eredményei – többek között, hogy a IV. LaserRun Világbajnokságon 14 évesen az U17-es korosztályban, kombinált futás és lövészet számban, egyéniben és csapatban is világbajnok, mix váltóban pedig ezüstérmes volt – alapján bármelyik elismerésre méltó lett volna.

Legárd Krisztián, az egyik díjazott, Németh Angéla/Fotó. XV Média, Nagy Botond

Legárd Krisztián, az egyik díjazott, Németh Angéla/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ezt követően a kerület vezetője Tóth Imre alpolgármesterrel és Legárd Krisztiánnal, a Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnökével kiosztotta az idei díjakat. Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” elismerést, illetve az azzal járó sportszervásárlási ajándékutalványt tizenkilenc kerületi fiatal vehette át. A „Kerület kiváló sportolója” díjban (és utalványban) idén harminchét fiatal részesült.

(Forrás: XV Média, Fotó: XV Média, Nagy Botond)