Menu

Tanácskoztak a gyógypedagógiai iskolák igazgatói

2004.09.30.

Szeptember 23-án délelőtt a Polgármesteri Hivatal Dísztermében tanácskoztak a fővárosi gyógypedagógia intézmények igazgatói.

Az értekezlet elején dr. Pálinszki Antal Budapest Főváros Közgyűlése Oktatási Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Koczor Margit a SuliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. munkatársa, a HEFOP 2.1.1. projektvezetője a Nemzeti Fejlesztési Terv Humánerőforrás Fejlesztés programjának elkövetkező évekre vonatkozó terveiről beszélt illetve azokról a projektekről, pályázatokról, melyek a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek esélyegyenlőségének megteremtését szolgálja, integrációjukat segíti.

Koczor Margit előadását követően dr. Janza Károlyné, a Fővárosi Pedagógiai Intézet közoktatási szakértője a 2004/2005-ös tanév jogszabályi változásairól és az aktuális feladatokról beszélt illetve megvitatta a teremben helyet foglaló intézményvezetőkkel az éves szakmai tanácskozási programokat, javaslatot tett a rendezvénytervre. A megbeszélésen szó volt a Fővárosi Pedagógiai Napok rendezvényeiről is.

Rövid szünetet követően megkezdődött a tanácskozás, melyen szó volt a hátrányos helyzetű, továbbá a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésében közreműködő, azt segítő közoktatási intézmények együttműködésének lehetséges módjairól, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált oktatásának esélyteremtésének megvalósítási lehetőségeiről, a stratégiákról (tartalmi, módszerbeli, szervezeti innovációk). A részt vevők megvitatták, hogy hogyan lehet kialakítani illetve fejleszteni az integrált nevelés helyi know-how-ját. A tanácskozás végén pedig lehetőség nyílt a tapasztalatcserére ahhoz, hogy hogyan kell pályázatot írni.