Menu

Ünnepléssel egybekötött missziós-hét

2004.09.27.

Szeptember 13-19. között programsorozattal ünnepelte a Rákospalotai MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia a templom felszentelésének évfordulóját, amely 1938. szeptember 8-án volt.

Vitai Attila helyettes esperes, plébános a Missziós hét rendezvényeiről elmondta, hogy az egyházközség világi képviselő-testületével közösen állították össze a programot úgy, hogy a hét nap alatt mindenki-gyermek, felnőtt, idősebb- megtalálja a számára érdekes eseményt. Így látták vendégül egy beszélgetésre a tavaly felújítottan átadott Közösségi Házban a tizenkét gyermekes Balczó András olimpiai bajnok öttusázót, aki a családról, a hitről és természetesen a sportsikerekről is mesélt a népes egybegyűlteknek.

Másnap „Beszámoló a missziókból” címmel Rostás Sándor atya, a Pápai Missziós Művek igazgatója tartott előadást, aki Argentínában élt az indiánok között négy éven keresztül és az ottani tapasztalatait mesélte el.

Szeptember 15-én szintén Rostás atya szolgáltatott a betegek számára szentséget a templomban, majd ezután, mivel a Fájdalmas Szűzanya Emléknapja ez a nap, így a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakos hallgatói és a Solti Kamarazenekar koncert keretében adta elő Pergolesi: Stabat Mater című művét tisztelegve az ünnep előtt.

Csütörtökön Dr. Velkei György, a Bethesda Kórház igazgatója és felesége Dr. Velkeiné Dr. Rácz Anikó ugyanúgy, ahogy Balczó András a hitről, a szeretetről, a család megtartó erejéről beszélt, ami a saját példájukat mutatva a leghitelesebb, hiszen öt gyermeket nevelnek.

A péntek esti program igazi csemege volt a programsorozatban, hiszen ökumenikus jelleggel a Karácsony Benő parkban az egyházi közösségek zenével mutatkoztak be egymásnak és a közönségnek. Fellépett a Pestújhelyi Bárka Baptista Gyülekezet ifjúsági zenekara, énekelt a Református Iszákosmentő Misszió több tagja, jelentet adott elő és énekelt a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség énekkara, a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébánia ifjúsági énekkara illetve a Rákospalotai Baptista Gyülekezet énekkara, valamint a házigazda szerepet betöltő MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia Jézus Szíve Kórusa és a Lumen Christi Együttes.

Szombaton „Egészségről, betegségről mindenkinek” címmel Dr. Jávor Pál egyetemi tanárral beszélgetett Székely Gábor a Közösségi Házban, majd néhány a témához kapcsolódó könyvet lapozgathatott a programra ellátogató. A Missziós Hét zárásaként pedig Plébániai Nappal és ezen belül sok-sok programmal ( sportversenyek, kézműves foglalkozások, koncert, filmvetítés, zenés beszélgetés Vitai Ildikóval, toronyfutással) illetve este nosztalgia bállal ünnepelte az egyházközösség a templomszentelést.