Menu

Modernizált csecsemő- és belgyógyászati osztály

2004.09.23.

Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között került átadásra a Madarász utcai Gyermekkórház csecsemő- és belgyógyászati szárnya, mely a Liberty Wing (Szabadság Szárny) nevet viseli.

Az átépítés alig három hónap alatt történt meg közös összefogással: az Egyesült Államok Hadseregének Humanitárius Segélyprogramja 47,6 millió forinttal, a főváros 16 millió forinttal, míg a Gyermekkor Alapítvány 5,5 millió forinttal járult hozzá a munkálatok költségeihez.
Demszky Gábor, főpolgármester az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az új szárny gyermekbarát berendezéseivel és modern technikájával bármelyik európai kórház gyermekosztályával felveheti a versenyt.
George Herbert Walker az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy összefogással csodákra lehet képes az ember.
Dr. Harmati György a kórház főigazgató főorvosa az ünnepségen külön köszönetet mondott a kivitelezőknek, a beszállítóknak és mindenkinek, aki a beruházás létrejöttét bármilyen módon is támogatta.
A munkálatok során a 10-12 ágyas kórtermek helyett 2-4 ágyas minden kényelemmel felszerelt kórtermek kerültek kialakításra, illetve a belgyógyászaton minden kórterem klimatizált lett, külön vizes-blokkok, WC, fürdőszoba áll a betegek rendelkezésére. Sőt, a mozgássérültek számára is van fürdőszoba és WC. A csecsemő osztályon pedig a nővérszobából minden kórteremet figyelni tudnak a nővérek, valamint a szülőknek külön WC, fürdőszoba lett kialakítva, illetve a rendelkezésükre álló fotelágyak kinyitásával gyermekük mellett pihenhetnek. Az új részleg két szinten közel 355 négyzetméteren helyezkedik el.
Az ünnepélyes átadáson részt vett Király Csaba alpolgármester,Kovácsné Márkus Éva az Egészségügyi és Szociálpolitikai Osztály vezetője, Dr. Neszt Kálmán, az Egészségügyi Intézmények főigazgatója, Ódor József polgármesteri tanácsadó.