Menu

Bölcsőde és bölcsődei konyha újult meg Újpalotán

2018.11.27.

Több mint 200 millió forintból újult meg két önkormányzati intézmény Újpalotán: Németh Angéla polgármester adta át a Kontyfa utcai bölcsőde kicsinosított csoportszobáit, és a Nádastó parki újjáépített bölcsődei konyhát, amellyel megoldódik a kerületi bölcsisek és óvodások diétás étkeztetése.

Zongorázni lehet a különbséget, mondták egymásnak a vendégek a Kontyfa utcai – XV/10-es vagy Százholdas Pagonyként is ismert – bölcsőde falai között kedd délelőtt. A Malacka, Kanga, Tigris csoportok kis bölcsisei vadonatúj termekben játszhatnak mostantól.

Németh Angéla polgármestert az Egyesített Bölcsődék igazgató-helyettese, Naszekné Ladola Erika vezette körbe az épületben. A külső-belső megújulás mellett az egykori mosókonyhából kialakítottak egy olyan helyiséget is, amelyben a jövőben baba-mama játszószoba működhet.

A Gazdasági Működtető Központ (GMK) irányításával megvalósult felújítás során megújították, kicserélték a 70-es években épült intézmény fűtésrendszerét, elektromos hálózatát, a csoportszobák padlózatát, a külső és belső nyílászárókat, a szociális helyiségek csempéit, a szanitereket és új kis szekrénykéket is kaptak a bölcsisek.  Az Kontyfa utcában  a korábbi években zajlott már részleges renoválás (uniós forrásból), most teljes mértékben az önkormányzat finanszírozásában történt a tervezéssel, építési, gépészeti munkákkal összesen 170 millió forintos beruházás.

A Kontyfa utcai bölcsőde 140 férőhelyes, jelenleg 81 kisgyermek jár az intézménybe.

A keddi délelőttre jutott még egy újpalotai fejlesztés avatása: a Nádastó parki bölcsőde konyhája teljes újjáépítésen esett át. Az régi-új egység 500 gyermek napi étkezését oldja meg. Ami ennél is fontosabb, a jövőben biztosítja a kerületben a gyermekek diétás étkeztetését is, így a GMK ezen a téren már nem szorul külső beszállítókra.

A vadonatúj helyiségek még szinte érintetlenek voltak, a munkák ugyanis befejeződtek, a hatósági engedélyezés pedig még folyamatban van. Az üzemszerű működés december első felében indulhat el. A konyha séfje, Donkó-Dejte Wolfgang Günther elmondta, hogy mostantól a legmodernebb eszközökkel, magas színvonalon tudják az étkeztetést biztosítani.

Az eseményen Németh Angéla jelezte, hogy érkeznek panaszok az óvodai étkeztetéssel kapcsolatban, amelyek elsősorban az élelmiszer-alapanyagokra irányulnak. A GMK főigazgatója, Bárkai Katalin jelezte, valóban akadtak gondok a beszállítók teljesítésével; ezek a problémák megnyugtatóan rendeződtek, csak egy esetben kényszerülnek váltásra.