Menu

A sportolók is egészségesen élnek

2004.09.19.

A Hartyán Nevelési-Oktatási Központban szintén a szombati nap folyamán minden program az egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről szólt.
Délelőtt többek között két ifjú Athénban járt sportolót, úszót faggathattak a gyerekek: Boulsevicz Beatrixet és Gercsák Balázst, akik a honlap olvasói számára dedikációt is adtak.

Vékony Vivien és Horváth Klaudia, a Hartyán NOK diákújságírói számoltak be a beszélgetésről, hogy mit tudtak meg a két sportolóról a közel egyórás találkozó során:
-A sportolók nagyon élvezték az olimpiát, de Balázsnak nem ez volt a legemlékezetesebb esemény az életében, hanem az idei ifjúsági Európa Bajnokság. Bea reméli, hogy négy év múlva ott lehet az olimpián, Balázs viszont azt mondta, hogy nem biztos, hogy neki erre lesz lehetősége. Bea szerette volna, ha a edzője: Gyepes Lajos is ott van az olimpián. Szerinte, akkor jobban ment volna minden, míg Balázs elégedett az eredményével.
-Balázsék hatan testvérek, ő a legidősebb és mindannyian sportolnak. A hobbija a számítógépezés, de csak felhasználói szinten. Beának van egy kabalája – egy plüss figura, melyet az olimpián kapott és nagyon szeret. Neki van egy olimpiás nyaklánca is, melyből egyet készíttetett az edzőjének is és édesapjától kapta augusztusban, a névnapjára.Bea a Római SE, míg Balázs a Jövő SC úszója – tudhattuk meg a két diákújságírótól.
A Hartyán NOK-ban a véradás, a koleszterinszint mérés, az írisz diagnosztika, a gyógynövény árusítás és a sportprogramok mellett vetítéssel egybekötött kisállattartási tanácsadáson is részt vehettek a diákok, melyet dr. Kántás Károly, állatorvos tartott. Az előadás sok-sok érdeklődő gyermek kérdése kapcsán hangzott el: többek között szó volt a teknős, az aranyhörcsög, a tengeri malac lakásban való tartásáról.
-Nagyon fontos, hogy a gyerek először ismerje meg az általa kiválaszott állat igényeit, s csak utána kérjen állatot. Fontos felhívni a figyelmet a kisállatok betegségéről, ennek megelőzési lehetőségeiről, az emberre terjedő bacilusokról. Csak azokat az állatokat szabad lakásban tartani, melyeket kifejezetten erre a célra tenyésztettek, tehát óriás kígyót, nagytestű illetve agresszív fajtájú kutyát még véletlenül se próbáljon senki a panellakásban elhelyezni.
Az előadást követően, akinek még volt ideje és nem fáradt el, különböző sportágakban is kipróbálhatta magát.