Menu

Esélyegyenlőség napja ()

2004.09.17.

A Mobilitási Hét programsorozat szeptember 16-án az ESZI Fejlesztő Gondozó Központban Hajdu László polgármester úr köszöntő szavaival vette kezdetét. A megnyitón részt vett többek között Gyurcsánszky János, Király Csaba, dr. Pálinszki Antal, alpolgármesterek, Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője valamint több önkormányzati képviselő.

-Hagyományt teremtve indítottuk el a tavalyi évben a Mobilitási Hét rendezvénysorozatot a kerületben, ami egyben az Esélyegyenlőség Hete is. Az ESZI épp ezért már második alkalommal ad helyet a fogyatékkal élő gyermekek számára megrendezendő bowling versenynek. Ezzel a szavakkal szeretném megnyitni a Mobilitási Hetet és egyben átadom a terepet az ifjúság számára a versenyhez.
A polgármester úr megnyitó szavait követően az Értelmi Fogyatékosok Napközi-otthonába járó gyerekek A répa című mese dramatizált változatát adták elő, melyet Járokné Csizmadia Erzsébet és Lovász Márta tanított be. Ezt követően pedig sor került a bowling versenyre, melyen a zsűri elnöke Hajdu László, a zsűri tagja pedig Király Csaba és Marsovszky Györgyné volt illetve eddigre befutott a profi világbajnok bokszoló Erdei Zsolt „Madár”, aki rögtön a gyerekek között megtalálta a helyét és szinte el se akarta őket hagyni. Madár akárcsak Martinek János a védnöke az ESZI Fejlesztő Gondozó Központjának. A versenyen a XI. kerületi Habilitációs Napközi-otthon, a Fejlesztő-Gondozó Központ és az Értelmi Fogyatékosok Napközi-otthonának gyermekei vettek részt szép sikerrel.

A vándorkupát a Habilitációs Napközi-otthon vitte el, míg a verseny végeredménye a következőképpen alakult:

Egyéni kicsik:
I. Böhm-Szatmár Edgár
II. Szilágyi Szulejmán
III. Szabó Barbara

Egyéni nagyok:
I. Jencsel Ágnes
II. Zsákovics Ferenc
III. Fehér Balázs

Csapat kicsik:
I. Habilitációs Napközi-otthon
II. FENO

Csapat nagyok:
I. FENO
II. ÉNO

Az eredményhirdetést követően „Madár” adta át az emléklapokat a részt vevőknek, majd Kádas Endréné, a Fejlesztő Gondozó Központ vezetője emlékplaketteket adott át a segítőknek: Hajdu Lászlónak, Erdei Zsolt „Madárnak”, Király Csabának, dr. Pálinszki Antalnak, Marsovszky Györgynének, Kovácsné Márkus Évának, Szánti Évának, a Polgármesteri Titkárság vezetőjének, Avarkeszi Bélának, civil referensnek, Varga Jánosnénak, az ESZI gazdasági igazgatójának és dr. Rubovszky Lászlónak, az ÉTA elnökének.
A program ezzel azonban nem ért véget, mert Erdei Zsolt autogramot osztott a gyerekeknek, felnőtteknek miközben egy-egy szép mondatot is hozzáfűzött a dedikáláshoz.