Menu

Megújult a közösségi ház

2004.09.07.

Először az Újpalotai Közösségi Ház, majd tavaly a Csokonai Művelődési Ház, idén pedig a Pestújhelyi Közösségi Ház újult meg.

-Nagyon szépen megújult a ház – mondta Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgató a telephely megújulásáról. A felújítás a bejárattól egészen a színházteremig tart illetve maga a színházterem is gyönyörű lett – a színpad, a világítás, a hangtechnika, a falburkolat. Tehát nemcsak korszerűsítés, hanem renoválás is volt. Egy alkalmi kiállítótér is alakult a folyosón, melyet apró spot-lámpák világítanak meg. Ezen az úton lehet a színházteremhez érkezni, ahol egy szeparált technikai helyiség is található most. Innen lehet a fényt, a hangtechnikát irányítani. A folyosón új büféhelyiséget alakíttattunk ki. Sőt, az egész fogadótér szerkezete megváltozott: létesült egy információs pult, ahol a kollegáknak egy új tevékenységstruktúrát kell kialakítaniuk. Eddig ugyanis egy sötét folyosón kellett minden látogatónak végigmennie, mire elérkezett a munkatársakhoz, most pedig a látogató egy szépen kialakított előtérbe érkezik, ahol le lehet ülni és kellemesen érezheti mindenki magát, hiszen már a belépéskor találkozhat a vendég a kollegával, a szakemberrel., megtörténhet a konkrét kapcsolatfelvétel. Nagyon fontos, hogy egy EU-kompatibilis e-Magyarország pont szolgáltatás is működik itt, ami a Csokonaiban már régóta van. Így a teljes nyitva tartási idő alatt rendelkezésre áll az internetes hozzáférés.
-Az elvárás az, hogy egy több mint ötven millió forintos beruházást követően ha már megszépült a ház, akkor az itteni munka is változzon. Az irodák így az emeletre kerültek, ami már régi terv volt, ugyanis butaság pazarolni a közösség által használt teret irodai célokra. Azért egy pici irodának alkalmas rész megmaradt a földszinten, éppen annyi, ahol le lehet ülni megbeszélni a dolgokat, de a tényleges munkát le lehet bonyolítani messzebb is.
-A közeli terv a népművelő ügyelet bevezetése ott is, ami annyit jelent, hogy a teljes nyitva tartási idő alatt ne csak az információs pultnál ülő kollegával, hanem szakemberrel is találkozhasson a közösségi házba betérő. Amit nagyon fontos megemlíteni, hogy az épület akadálymentesítése is megoldódott a felújítással, sőt az idei évben a Csokonai Művelődési Házban is lehetővé válik az akadálymentes bejutás.