Menu

Így készül a Palotai Ízözön

2004.09.06.

A hétvégén a hagyományoknak megfelelően a XV. kerület csapata mind a SzeptEmber Feszten, a Pestszentlőrinci Bókay-kertben, mind Deszken, a Falunapon megmutatta főzőtudományát.

-A Palotai Ízözön csakúgy, mint mindig, idén is jól sikerült. Most azonban halból készült a finomság – mondta a Bókay-kertben a „vezérszakács”, Székely István. Harcsát, kecsegét, pontyot szereztünk be, bográcsba tettük, majd – ami nem titok- raktunk hozzá saját termelésű zöldpaprikát, pirospaprikát és sót. A többi ízesítő anyag, fűszer maradjon a mi titkunk. Amit azonban megoszthatok még a honlap olvasóival, az az, hogy ehhez a fantasztikus ételkölteményhez nyolctojásos nokedlit főztünk ki. Fenséges volt minden.
A főzőversenyen részt vevő csapat tagja volt Szánti Éva, Móricz Eszter, dr. Herczeg Julianna, Lowescher Vilmos és Székely István. Természetesen többen kuktaként is a bogrács körül dolgoztak. Többek között: Baracskay Éva, Németh Angéla, Németh Péter és a csapat fő vezetője: Hajdu László, polgármester.
A hangulat és az étel olyan jól sikerült, hogy nem véletlen: Mandur László, az Országgyűlés alelnöke is megkóstolta az egyedi XV. kerületi Palotai Ízözönt.

       .