Menu

Október: köztisztasági hónap a XV. kerületben

2004.09.04.

A XV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete 2003-ban az október hónapot köztisztasági hónappá nyilvánította. Az akkori határozat alapján első alkalommal szervezték meg a kerület tisztasági hónapját, melyen belül egy előre meghatározott napon tisztasági akciót is volt. Az ezen a napon végzett takarítás eredményeként közel 160 m3 szemetet gyűjtöttek össze a lakók. A tavalyi év kedvező tapasztalatai alapján 2004-ben ismét a köztisztaság hónapja lesz az október, s ezen belül takarítási akciónap lesz október 9-én (szombaton) és 16-án (szombaton).

A tisztasági hónap célja a kerület közterületeinek, útjainak, parkjainak, játszótereinek és az önkormányzat ingatlanjainak rendezése, tisztaságának további javítása; az önkormányzati intézmények udvarainak és környezetének takarítása; a vállalkozási területek, gazdasági-, kereskedelmi egységek, üzletek környezetei állapotának javítása; a lakosság közreműködésével a lakóingatlanok, udvarok, kertek további szépítése, rendezése; a lakónegyedeken kívüli és határos területek takarítása, szemét gyűjtése, szállítása; a már meglévő szemétgyűjtőhelyek felszámolása, további lerakások megszüntetése, ellenőrzése.

A tisztasági hónap sikerességének érdekében a közös munkához a képviselő-testület kérte többek között a RÉPSZOLG Kht , a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt., a Palota Holding Rt., az ÁNTSZ kerületi intézete, a Társasházi és Szövetkezeti Lakóközösségek , választotta tisztségviselői, közös képviselők, a Palotai Polgárőrség, a Palotai Önvédelmi Védegylet, a XV. kerületi Rendőrkapitányság, az önkormányzati intézmények vezetői, elnök-igazgatók segítségét.

Közben a képviselő-testület felhívással fordul a kerület civil szervezeteihez, egyesületekhez, alapítványokhoz, hogy saját eszközeikkel tegyenek meg mindent a kerület tisztaságáért, az illegális szemét lerakás megakadályozásáért, csökkentéséért.

Az Önkormányzat kéri a kerület polgárait, a lakosság kisebb és nagyobb közösségeit, vegyenek részt a kerület tisztaságát továbbjavító akcióban, lépjenek fel az illegális szemét lerakásával szemben. Tegyenek rendet a lakóházak előtti kiskertekben, segítsenek a közterületek megtisztításában.