Menu

Elhunyt a vezető, az ember

2004.08.30.

Augusztus 28-án, éppen az 58. születésnapján súlyos betegség következtében elhunyt Budai Péter, az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály ifjúsági és sport csoportjának vezetője

Budai Péter 1976.december 8.óta dolgozott a hivatalban és éppen a napokban- augusztus 21-én- kapta meg a 40 éves szolgálatért járó jutalmat. Közvetlen munkatársa Osváthné Brett Ildikó, sport ügyintéző a következőket mesélte róla.
-Hét évet dolgoztam vele csak sajnos. Egy végtelenül jólelkű, kedves embernek tartottam. Mindenkivel messzemenőkig jót tett és jót akart mindenhol: házon belül, kívül, magánéletben. Lehetett rá támaszkodni, segítőkész volt, sőt ő volt az igazi vidámság, amely mindig sugárzott az arcáról. A sport területén egy intézményként, egy fogalomként tartották nyilván, nem csupán egy sportcsoport-vezető, hanem ami a kerületben sport volt, az ő is volt. Mindemellett a fővárosban is elismerték tudását, szakértelmét: az egy évvel ezelőtt alakult kiemelkedően közhasznú szervezet, az Iharos Sándor Sport Közalapítvány alelnökeként dolgozott, hívták vizsgáztatni, tehát nagyon sok helyen fordult elő az országban is. Nagyon bizakodtunk, hogy felépül. Én személy szerint is számoltam a napokat, hogy mikorra gyógyul meg, kapjuk vissza őt, hiszen június 29-én a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen még büszkén és jókedvűen vette át az általa vezetett csoport nevében Beke Györgyi szobrászművész kisplasztikáját, melyet az ifjúsági és sport csoport a köz szolgálatában kifejtett eredményes, a hivatal hírnevét öregbítő és a kerület lakosságát szolgáló egyenletes teljesítményért kapott.
A sportvezető minden területen elismert ember volt. 1993-ban kapta meg a XV.kerület Sportjáért plakettet, majd 1995-ben a Magyar Sportért kitüntető címet. Ezt követően 1999-ben címzetes szakfőtanácsos lett, majd 2002-ben Budapestért-díjban részesült.
Budai Pétert a XV. kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.