Menu

Az Észak-Pesti Kórház ügye megoldódni látszik

2004.07.19.

Állagromlás miatt jelenleg csak három milliárd forintot ér az közel hét és fél hektárnyi területe, hiszen tizenhárom éve csak folyamatosan pusztul.
Azonban jelenleg úgy tűnik, hogy a holtpontról elmozdul a tizenhárom éve tartó eredménytelen egyezkedés, miután nemrégiben közösen kérte a fele-fele arányú tulajdonjogot a fővárosi és a XV. kerületi önkormányzat a kormánytól.

A kerület régóta vár arra, hogy a főváros lemondjon jogáról a XV.kerület javára, ám a Fővárosi Közgyűlés nem hozott hivatalos döntést az ügyben. A tisztázatlan helyzetben a XV.kerület nem kezdhette meg a hasznosításhoz szükséges előkészületeket, pedig már a korábbiakban is komoly befektetők érdeklődtek az ingatlan iránt. A XV.kerületi önkormányzat képviselő-testülete ezért úgy döntött, hogy önállóan kéri a kormány döntését az ügyben. Ennek hatására a Fővárosi Közgyűlés az utolsó pillanatban, június végi ülésén csatlakozott a kezdeményezéshez.
-A hasznosítás három célú lenne- mondta Hajdu László, polgármester-, egészségügyi ( hiszen ott járóbeteg-ellátás van jelenleg is), s így a kerület járóbeteg-ellátás koncentrálása és centralizálása innen lenne megoldva; a másik egészségügyi és szociális, amely elsősorban idősek számára otthonok építése lenne, amelyhez egészségügyi ellátás is tartozna, illetve a harmadik megoldás: lakások építése.
A tulajdonba adásról leghamarabb ősszel, szeptemberben dönthet a kormány. Ha az elbírálás kedvező lesz, a fejlesztési terveket és a beruházói pályázatokat még az idei évben elő lehet készíteni.