Menu

Az új elnök érdekérvényesítő szervezetet kíván megvalósítani

2004.07.13.

Ahogy már a korábbiakban is írtam a honlapon, június 16-án volt a BKIK XV.kerületi csoportjának tisztújító választása, melyen a tagok Lowescher Vilmost választották elnökül. Az elmúlt napokban vele készült interjúban a tervekről, az elképzelésekről, a jövőről kérdeztem.

– Az, hogy volt és jelenleg is van kamara a XV.kerületben, az a korábbi elnöknek, a nemrégiben elhunyt Siklósi Attilának köszönhető- vágott a téma közepébe az új elnök. Fantasztikus munkabírása volt és nagyon sokat tett a kamaráért. Az elkövetkező időszakban az elsődleges célunk , hogy szolgáltatni szeretnénk úgy mond klubjelleggel ( például, ha egy kőművesnek vagy egy villanyszerelőnek egy projektre van szüksége, akkor regisztrált tagként minimális pénzfizetés ellenében elvégezzük, vagy segítünk a vállalkozónak megbízás alapján egy-egy pályázat elkészítésében.

– A tervek között elég sok dolog szerepel. Jó lenne egy igazi olyan szolgáltató irodát működtetni, ahova minden nap legalább nyolc órán keresztül, de minimum minden délután napi négy órában bejöhetnének az érdeklődők. Jelenleg a kamara segítségével csak heti három napon, alkalmanként négy órában biztosíthatjuk az igénylőknek ezt a szolgáltatást.

– Mi egy érdekérvényesítő szervezet vagyunk, tehát a vállalkozók összességét kell képviselnünk. Például a kereskedők problémája, hogy a plázák működésével a kiskereskedők tönkre mennek. Erre is tudunk megoldást, hogy mindez ne következzen be. A legfontosabb azonban az a számunkra, hogy a mi szervezetünk a kerületet képviselje.

– Szeretnénk még jobban kiépíteni a kapcsolatrendszerünket az önkormányzattal, a képviselőkkel. Pontosabban a jó kapcsolatot szeretnénk új megvilágításba helyezni, a polgármesteri hivatal osztályait közvetlenül is megkeresnénk. Főleg azokat, akik nap mint nap a vállalkozókkal foglalkoznak.

– Tervünk sok van, de ezek között is kiemelt helyen van a kerület azon nagy vállalkozásainak megkeresése, akiket a tagjaink között köszönthetünk, ám segítségükkel szeretnénk a tagcsoportok szerepét erősíteni. A vezetőségen belül munkacsoportokat szeretnénk létrehozni: közös a munka, ám az adott feladathoz megfelelő ember szükséges.

– Több olyan tervünk is van, ami a vállalkozókat egy kicsit jobban aktivizálná: egy kézműves tagozat alakítása, akik egy adatbázis csoportban léteznének és mind a kerületben, mind azon kívül lobbiznánk nekik vagy együtt indulnának pályázatokon. Oktatást, tanfolyamszervezést már folyamatosan vállalunk ( például Ivánkai Györgyné dr. oktat, aki regisztrált szakoktató). Ha lesz rá igény, kamarai szinten szeretnénk szervezni nem profitorientált módon működő nyelvoktatást illetve egy olyan klubjellegű életet alakítanánk ki, aminek egy fontos alapfeltétele: a megfelelő ember megtalálása. Mindez az úgy nevezett Baross irodában működik, de mi itt helyben, a kerületben szeretnénk mindezt megvalósítani, a lehetőségeket kihasználni. Olyan emberek kellenek, akik hosszútávon gondolkodnak. Van egy nagyon fontos gondolat, ami úgy gondolom a leglényegesebb mindehhez: Ha kérni akkor, akkor adnom kell.