Menu

Az egészségügyi és szociális dolgozók is ünnepeltek

2004.07.05.

Július elsején ünnepeljük Semmelweis Ignác Fülöp születésnapját, s ezzel együtt az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozókat is. Így idén is ezen a napon a XV. kerületi Önkormányzat Dísztermében került sor az ünneplésre, a kitüntetések átadására.

Először Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály osztályvezető asszonya köszöntötte Hajdu László polgármester urat, Király Csaba alpolgármester urat, Marsovszky Györgyné önkormányzati képviselő asszonyt, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökét, az intézmények vezetőit valamint a meghívottakat, majd a polgármester úr köszöntő szavai következtek, melyben elmondta, hogy a pedagógusok, majd a köztisztviselők ünneplését követően ezen a napon a szociális és egészségügy területén dolgozó közel ezer fő köszöntése van. A polgármester úr kihangsúlyozta, hogy ez a munka a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt zajlik, melyet napi kontroll jellemez, hiszen minden beteg azonnali és helyes beavatkozást igényel s ehhez az ezen a területen dolgozóknak is folyamatosan naprakész formában kell lennie. Ehhez azonban arra is szükség volt, hogy az önkormányzat a munkakörülményeken javítson folyamatosan. Idén folytatódik az akadálymentesítés, a bölcsődék felújítása, a játszóudvarok szebbé tétele, a Szociális Foglalkoztatóba gépek vásárlása. Többek között a jelzőrendszeres házi gondozás bevezetése már megkezdődött illetve közel 5%-os béremelés volt ezen a területen. Bár az átlagéletkor nő a kerületben, sajnos az egészségállapot nem javult. A polgármester úr megköszönte az egészségügyi és szociális területen dolgozóknak a munkáját, azoknak, akiknek a munkájára a hivatástudat jellemző.
Hajdu László szavait követően Bor Viktor, előadóművész Karinthy Frigyes és Örkény István egy-egy novelláját adta elő, majd Both Gábor és Debrei Zsuzsa színművészek tolmácsolásában musical-összeállítást hallgathatott meg a közönség.
Ezután a „Kerület Jövőjéért” díjakat adta át Hajdu László polgármester úr, melyet a XV.kerületi Önkormányzat képviselő-testülete adományoz az egészségügy és szociális területen azon személyek részére, akik a kerület lakosságának egészségügyi illetve szociális ellátásában, a lakosság egészségének megóvásában, az egészséges életmódra nevelésben, a gyógyító-megelőző tevékenységben valamint a szociálpolitika ránk háruló feladataiban példamutató módon kiemelkedő eredményeket értek el. A testületi határozat értelmében hat fő részesülhet évente e díjban.

„Kerület Jövőjéért” díjban részesült:
Horváthné Révai Ildikó ápolónő
Horváthné Révai Ildikó 1998. óta dolgozik közalkalmazottként a Rákos úti Háziorvosi Rendelőben mint körzeti nővér, korábban Dr. Csillag Péter, majd Dr. Baranyi Erika háziorvos mellett. Szakmaszeretetét példázza, hogy a közelmúltban diplomát szerzett az Egészségügyi Főiskolán. Munkáját odaadóan, fáradhatatlanul végzi. Betegellátó tevékenységét nemcsak felettesei, hanem a körzet betegei is elismerik, akik közül 265-en aláírásukkal is támogatták a javaslatot.

Dr. Klemencsics Zoltán orthopéd szakorvos
Dr. Klemencsics Zoltán 1988-ban szerzett diplomát „summa cum laude” minősítéssel. Orthopéd szakorvosi diplomáját 1993-ban szerezte. Szakmai gyakorlatként sok tapasztalatot szerzett Svájcban, Franciaországban, Olaszországban és az amerikai Stanford Egyetemen. 1996. márciusától dolgozik az Egészségügyi Intézményben, kiemelkedő színvonalú tudományos munkája mellett rendkívül eredményes gyógyító munkát folytat a Szakrendelésen; 1998-tól osztályvezető főorvos.

Dr. Lászai György háziorvos
Dr. Lászai György születése óta a kerülethez kötődik. Az Általános Orvostudományi Karon „cum laude” minősítéssel 1985-ben szerzett diplomáját megelőzően a Károlyi Sándor Kórházban dolgozott műtőssegédként. Belgyógyászi szakorvosi képesítését 1991-ben szerezte, s ugyanezen év novemberétől a Kossuth utcai Háziorvosi Rendelőben végzi betegellátó tevékenységét közalkalmazottként. 1997-től a Rákospalotai Orvosi Kamara alelnöke és egyben a Háziorvosi Szekció elnöke. Évek óta tartó megbízatása jelzi kollégái bizalmát és elismerését. Betegei szeretik és tisztelik. Emberi hozzáállása, segítőkészsége, orvosi tevékenysége példamutató.

Miterli Józsefné, gondozónő
Miterli Józsefné 1963 óta, vagyis 41 esztendeje dolgozik ezen a pályán. 1965-ben szerzett szakképesítést, és mint szakképzett gondozónő 1976 óta gyakorolja hivatását kerületünkben. Több alkalommal szakmai továbbképzésen vett részt, hogy munkáját még színvonalasabban végezhesse. A rábízott gyermekeket nagy szeretettel, anyai gondoskodással veszi körül. Nagyon jó a kapcsolata mind a szülőkkel, mind a munkatársaival, a fiatalokkal mindig megosztja szakmai tapasztalatait. Nevelési, gondozási kérdésekben tapintatosan tud tanáccsal szolgálni a tapasztalatlanabb szülőknek. Mindig jó érzékkel ítéli meg,, hogy milyen mértékben szabad jó tanáccsal beavatkozni a segítséget kérő családok életébe. A bölcsődei dolgozók szakszervezetében hosszú évek óta képviseli munkatársai érdekeit.

Temela Ignácné, gondozónő
Temela Ignácné 1972 márciusától dolgozik az Egyesített Bölcsődék intézményénél szakképzett csecsemő-, kisgyermekgondozói munkakörben, kezdetben az Őrjárat utcában, majd a Kavicsos közi bölcsőde megnyitásától, Újpalotán. Munkáját mindig a gyermekek szeretete vezérli, nagy hozzáértéssel, türelemmel segíti a kerület fiatal lakosainak életét. Rendszeresen részt vett továbbképzéseken, tapasztalatait és a tanultakat átadta pályakezdő munkatársainak, akik mindig bizalommal fordulhatnak a szakmailag jól képzett kollégájukhoz. Tempela Ignácné 32 évet töltött el kerületünkben a jövő nemzedékének érdekében.

Osgyány Éva az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója
Osgyány Éva 1972-től dolgozik a XV. kerületben, mindig szociális területen. A kezdeti időszakban a házi gondozásban gyakorló gondozónőként ápolta, gondozta a kerület idős, beteg lakosait. Szakmai munkáját az igényesség jellemzi, mindig arra törekedett, hogy a gyakorlati munkája mellett minél több elméleti ismeretet is szerezzen, napi munkája mellett végezte el a főiskolát, majd az egyetemet. Szakmai munkájának elismeréseképpen került sor az összevont intézmény igazgatói kinevezésére. Igazgatói tevékenységét a demokratikus vezetési stílus jellemzi, szakmai feladatokban segíti az intézmények kezdeményezéseit, maximálisan biztosítja a részintézmények önállóságát, és a költségvetés lehetőségein belül igyekszik biztosítani a felmerülő igényeket. A törvény által előírt évenkénti szakmai terv elkészítését és az éves beszámolókat a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság minden évben jó színvonalúnak, eredményesnek minősítette.

Hajdu László polgármester úr az elmúlt időszakban a kerületben végzett kiemelkedő teljesítményük alapján dicséretben részesítette

– Sáromi Péternét, az Egészségügyi Intézmény gazdasági igazgatóját
Sáromi Péterné 4 éve dolgozik az Egészségügyi Intézményben Gazdasági Igazgatóként. A korábbi munkahelyein szerzett tapasztalatait jól hasznosította, mellyel az Intézmény gazdasági helyzetét stabilizálta. Az egészségügy egyre nehezedő finanszírozási helyzetében biztosítja az Intézmény működőképességét.

– Hunyadi Mihálynét, az Egyesített Szociális Intézmény humánpolitikai előadóját
Hunyadi Mihályné 1994. szeptember 1-je óta dolgozik az Egyesített Szociális Intézményben. Kezdetben a Területi Gondozás gazdasági ügyintézője, majd 1999. január 1-e óta az Intézmény humánpolitikai előadója. Munkáját nagy odafigyeléssel, hozzáértéssel, precízen végzi. A Munkaügyi Főfelügyelet és az önkormányzati belsőellenőrzési vizsgálat soha semmilyen hiányosságot nem talált munkájában, sőt kiemelten dicséretben részesítették feladatellátását. Hunyadi Mihályné nyugdíjba vonulása alkalmából méltó a polgármesteri dicséretre.

– Hamacsek Attilát, a Szociális Foglalkoztató gépkocsivezetőjét
Hamacsek Attila 1993. januárjától dolgozik a Szociális Foglalkoztatónál gépkocsivezetőként. Munkája során a gazdasági és szociális feladatokat összehangoltan, lelkiismeretesen végzi. Összekötő feladatot lát el az otthoni és a telephely szociális feladatainak teljesítésében. Szociálisan érzékeny, munkájában törekszik a hatékony munkavégzésre.

A polgármesteri dicséreteket követően Király Csaba, alpolgármester úr valamint az intézmények vezetői: Fekete Jánosné, a Szociális Foglalkoztató igazgatónője, Dr. Neszt Kálmán, főigazgató főorvos, az Egészségügyi Intézmény igazgatója, Zsuppán Lászlóné, az Egyesített Bölcsődék igazgatója és Majdán Ferencné, a Területi Gondozás vezetője az Egyesített Szociális Intézmények igazgatója nevében adtak át hűségjutalmakat és jubileumi jutalmakat.

10 éves hűségjutalomban részesült
Fodor Lászlóné, bérszámfejtő – Szociális Foglalkoztató munkatársa
Hunyadi Mihályné, humánpolitikai előadó – Egyesített Szociális Intézmény
Varga Jánosné. gazdasági vezető – Egyesített Szociális Intézmény
Jencselné Ocsovay Ágnes, körzeti nővér – Egészségügyi Intézmény
Göndöcsné Pénzeli Zsuzsanna, védőnő – Egészségügyi Intézmény
Apostol Anikó, munkaügyi ügyintéző – Egészségügyi Intézmény
Csányi Istvánné, pénzügyi ügyintéző – Egészségügyi Intézmény
Szabadiné Mészáros Katalin, munkaügyi vezető – Egészségügyi Intézmény
Hegyes Gyula, fűtő – Egészségügyi Intézmény

20 éves hűségjutalomban részesült
Dr. Karácsony Edit, háziorvos – Egészségügyi Intézmény
Varga Jánosné, körzeti nővér – Egészségügyi Intézmény
Sándor Gyuláné, szemészeti asszisztens – Egészségügyi Intézmény
Dr. Kovácsné Lázár Mária, gyógytornász – Egészségügyi Intézmény

25 éves jubileumi jutalomban részesült
Kéri Márta, gondozónő – Egyesített Szociális Intézmény (ÉNO)

25 éves hűségjutalomban részesült
Madácsi Imréné, körzeti nővér – Egészségügyi Intézmény
Mészárosné Sebestyén Mária, laborasszisztens – Egészségügyi Intézmény

30 éves hűségjutalomban részesült
Faházi Lászlóné, gondozónő – Egyesített Bölcsődék
Némethné Berényi Anna, bölcsőde vezető – Egyesített Bölcsődék
Názer Ágnes, védőnő – Egészségügyi Intézmény
Dr. Sármási Réka, fogszakorvos – Egészségügyi Intézmény
Dériné Papp Erzsébet, laborasszisztens – Egészségügyi Intézmény

35 éves hűségjutalomban részesült
Kiss Ernőné, gondozónő – Egyesített Bölcsődék
Zsuppán Lászlóné -az Egyesített Bölcsődék igazgatója

40 éves hűségjutalomban részesült
Vanya Zoltánné, gondozónő – Egyesített Bölcsődék munkatársa,
Dr. Döme Erzsébet, fogszakorvos – Egészségügyi Intézmény, a Bezsilla utcai Gyermekfogászat vezető főorvosa

Az idei évben nyílt először alkalom arra, hogy a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság intézményenként 5-5 fő munkatársat kiemelkedő minőségű munkájuk elismeréseként, vásárlási utalvány formájában elismerésben részesítsen. Az elismeréseket Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át.

A Szociális Foglalkoztató dolgozói közül elismerésben részesült
Győr Árpádné, Matejka Ferencné, Kain Dénesné, Sólyom Albertné, Tokai Lászlóné

Az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói közül elismerésben részesült
Varga Józsefné, Szabó Lászlóné, Mócsa Gabriella, Járókáné Csizmadia Erzsébet, Boros Tibor

Az Egészségügyi Intézmény dolgozói közül elismerésben részesült
Jakusné Brátis Anita, a Főigazgatóság titkárnője,
Zsinkóné Homonnai Emese, gégészeti asszisztens
Arnold Mariann, asszisztens
Fövényi Endréné, gondnoksági adminisztrátor
Vörösné Kudett Elvira, urológiai asszisztens

Az Egyesített Bölcsődék dolgozói közül elismerésben részesült
Bisicz Lajosné, Reichardt Béláné, Kovács Jutka, Polyák Jánosné, Fekete Istvánné

A program a kitüntetettek és a részt vevők számára rendezett állófogadással ért véget.