Menu

Bábozástól a palacsinta sütésig

2004.06.25.

Június 21-23. között a Pestújhelyi Közösségi Házban voltak a Szüni-Dö-Dö kerületi rendezvényei.

Hétfőn sajnos, elég kevesen voltak a Tücsök Bábszínház „Játsszunk együtt” programján, pedig élményekkel teli délelőttöt tölthettek együtt a gyerekek és a felnőttek. Magdi néni és Kati néni, a bábszínház tagjai nemcsak dalokkal, bábokkal, játékokkal ismertették, s nevettették meg a gyerekeket, hanem közös bábkészítés is volt, melyet egy közös produkció előadása követett a répáról. Percek alatt elkészült az anyóka, az apóka, a kisfiú és kislány, valamint a répa. Igaz, a szülők, nagyszülők is segítettek, de ahogy többen tapasztaltuk, a felnőttek ugyanolyan élvezettel vettek részt a munkában, mint a gyerekek.
Kedden a tűzzománc készítés és a batikolás rejtelmeibe vezették be az érdeklődőket a közösségi ház munkatársai. A gyerekek pedig lelkesen követték az útmutatást. A délelőtt végére sok szép munka került ki az alkotók kezei közül: batikolt kendő, terítő, póló illetve több szép tűzzománc alkotás.
A szerdai napi program különösen a palacsintát kedvelőket hozta lázba: fiúk és lányok sütötték minden mennyiségben a palacsintát, majd töltötték meg kakaóval, fahéjjal, de többen üresen is szívesen majszolták e fenséges eledelt. Az Arany Palacsintasütő-díjat egy kőbányai kisfiú, Peti vitte el. Hogy mi volt a díj? Egy igazi nagymama-korabeli vasból készült palacsintasütő. A többi részt vevő sem marad jutalom nélkül. Dóri a kreativitásáért kapott díjat: a lyukas palacsintát úgy tálalta, hogy a hiányzó részbe egy szép virágot tett. A többiek pedig falinaptárral, zsebnotesszel illetve sok-sok finom palacsintával lettek gazdagabbak.