Menu

Pedagógusok ünnepe

2004.06.08.

Június 4-én délután a Csokonai Művelődési Központban volt a XV.kerületi Önkormányzat pedagógus napi ünnepsége, melyen részt vett többek között Hajdu László polgármester, dr. Pálinszki Antalt a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának elnöke, alpolgármester, Gyurcsánszky János és Király Csaba alpolgármesterek, Baracskai Évát a kerületi Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság alelnöke, Lindner Gusztáv, az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály vezetője valamint a XV. kerületi önkormányzat több képviselője.

Először a Bethlen Gábor Hagyományőrző Egyesület műsorát tekinthették meg az ünnepeltek és a meghívottak, majd dr. Pálinszki Antal, alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Köszöntőjében többek között beszélt arról, hogy a jelenleg a XV. kerületben tanuló diákok milyen sok segítséget kapnak az önkormányzattól ahhoz, hogy minél jobban elsajátíthassák a tanulnivalókat – az ECDL számítógépes vizsga és az ehhez tartozó képzés , a „C” típusú nyelvvizsga valamint a gépkocsi vezetői engedély megszerzésének támogatása, sőt egészen a 9.osztályt is beleértve ingyenes tankönyv biztosítása a számukra.
A köszöntő szavakat követően Dr. Kántásné Szabó Ivett, az OMIS Osztály közoktatási és közművelődési referense és Budai Péter, az OMIS Osztály ifjúsági és sport csoportjának vezetője, mint a program két narrátora lépett a mikrofonhoz és megkezdődött a jutalmak, kitüntetések, elismerések átadása.

A XV. kerületi Önkormányzat hűségjutalomban részesítette a kerületben 25 éve dolgozó közalkalmazottakat. A jutalmakat Lindner Gusztáv, az OMIS Osztály vezetője adta át Bicskeiné Kovács Katalinnak, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Duláné Varga Gabriellának, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Horváth Évának, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Király Antalnénak, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ Régifóti utcai Óvodájának dajkájának, Kocsi Jánosnénak, a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda technikai dolgozójának, Kovácsné Antal Juliannának, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ intézményegység vezetőjének, Lampek Évának, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Laskóiné Stocker Mártának, a Dózsa György Gimnázium pedagógusának, Neuspillerné Németh Györgyinek, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának,
Sebők Irénnek, a Hubay Jenő Zeneiskola pedagógusának, Séllei Elemérnének, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ intézményegység vezetőjének, Szántó Ildikónak, a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Szuhenyákné Papadaki Hajdonak, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Tonka Lászlónénak, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Tóth Júliának, a Hartyán Nevelési- Oktatási Központ óvópedagógusának, Vargáné Kincses Zsuzsannának, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának.
A XV. kerületi Önkormányzat hűségjutalomban részesítette a kerületben 30 éve dolgozó közalkalmazottakat. A jutalmakat dr. Pálinszki Antal alpolgármester és Baracskai Éva bizottsági alelnök adta át Bedi Józsefnének, a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda pedagógusának, Bercsényi Péternének, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Bodorné Farkas Zsuzsannának, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ intézményegység vezetőjének, Felker Lászlónénak, a Pestújhelyi Közösségi Ház gondnokának,
Forlay Frick Péternének, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ óvópedagógusának, Dr. Gaál Jánosnénak, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Guáth Gyulánénak, a Hartyán Nevelési- Oktatási Központ technikai dolgozójának, Gulyás Istvánnének, a Hartyán Nevelési- Oktatási Központ technikai dolgozójának, Gyalogné Horváth Györgyinek, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, H. Fábián Jolánnak, a Hubay Jenő Zeneiskola pedagógusának,
Horváth Ferencnének, a Hartyán Nevelési- Oktatási Központ óvópedagógusának, Jakabné Kovács Mártanak, a Hubay Jenő Zeneiskola pedagógusának, Kálmánné Kovács Virágnak, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Koncz Ernőnének, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Kostyák Józsefnek, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Littván Istvánnének, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Morvai Bélánének, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Omischel Miklósnének, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ intézményegység vezetőjének, Polgár Juditnak, a Hubay Jenő Zeneiskola pedagógusának, Somlyó Magdolnának, a Hubay Jenő Zeneiskola pedagógusának, Somorjai Tibornének, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ intézményegység vezetőjének, Steinecker Árpádnénak, a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda pedagógusának,
Szőllősiné György Anikónak, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Takácsné Miklós Juditnak, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda dolgozójának, Tompa Gyulánénak, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ óvópedagógusának, Tóthné Boros Juditnak, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ óvópedagógusának.

A XV. kerületi Önkormányzat hűségjutalomban részesítette a kerületben 35 éve dolgozó közalkalmazottakat. A jutalmakat Hajdu László polgármester és dr. Pálinszki Antal alpolgármester adta át Debreczeni Attilának, a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Gyuris Annának, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Török Gábornénak, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának.

A XV. kerületi Önkormányzat hűségjutalomban részesítette a kerületben 40 éve közalkalmazottként dolgozó Machon Miklósnét, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusát, s a 45 éve közalkalmazottként dolgozó Kovács Istvánnét, a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda pedagógusát, Kovács Józsefnét, a Czabán Általános Iskola és Óvoda óvópedagógusát, Mátyás Jánosnét, a Hubay Jenő Zeneiskola pedagógusát. A jutalmakat szintén Hajdu László polgármester és dr. Pálinszki Antal alpolgármester adta át.

A 2003/2004. nevelési-oktatási évben nyújtott kiemelkedő munkájáért jutalomban részesültek az intézményvezetők. Az intézményvezetői jutalom mellett a polgármester úr jutalomüdülésben részesített intézményenként egy-egy pedagógus családot az agárdi illetve bernecebaráti üdülőben. A jutalmakat Hajdu László polgármester adta át. Intézményvezetői jutalomban részesült Ábri László a Dózsa György Gimnázium elnök-igazgatója, Brazzorottó Jenőné a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ elnök-igazgatója, Csonti Istvánné a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója, Csörgő Mária a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ elnök-igazgatója, Deák János a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola elnök-igazgatója, Frák Erika a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ elnök-igazgatója, Dr. Géczi István a Ifjúsági és Sportközpont igazgatója, Gressó Tiborné a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója, Homor Istvánné a Hubay Jenő Zeneiskola igazgatója, Molnár István a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója, Nádai Miklósné a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda elnök-igazgatója és az igazgatói munkaközösség vezetője, Rozsáli Oszkár a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója, Tóth Lajos a Csokonai Művelődési Központ igazgatója, Varga László a Czabán Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója.

Megköszönve a 2003/2004. nevelési-oktatási évben nyújtott munkájukat elismerésben részesültek a kerületi szakmai műhelyek vezetői, akiknek az okleveleket Hajdu László polgármester adta át. Oklevelet kapott Dr. Frenyó Vilmos Lászlóné a könyvtár-informatikai munkaközösség vezetője, Kecskeméthyné Mezősi Annamária a nevelési-okatatási műhely vezetője, Szöllösiné Patinszki Andrea a tehetséggondozó szakmai műhely vezetője, Takácsné Miklós Judit az óvodavezetői munkaközösség vezetője, Bodorné Farkas Zsuzsanna a Pedagógus Szakszervezet kerületi titkára, Somlyó Magdolna a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtár kerületi pedagógiai koordinátora.

A polgármesteri hivatal köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói, továbbá az önkormányzat intézményeinek közalkalmazottai egyszeri kiemelkedő teljesítményük vagy huzamosabb időn át tanúsított eredményes munkavégzésük elismeréseként „Polgármesteri Dicséret”-ben részesültek. Az oklevelet Hajdu László polgármester adta át Bacskai Attilának, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda történelemtanárának, Gergely Árpádnénak, a Pestújhelyi Általános Iskolában pedagógusának , Gyeneiné Szederkényi Zsuzsannának, a Czabán Általános Iskola és Óvoda intézményvezető-helyettesének, Molnár Mariannának, a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ testnevelő tanárának, Nagyné Gallai Irénnek, a Száraznád NOK Molnár Viktor Óvoda óvodapedagógusának, Szepesi Ferencnének, a Kontyfa iskola konyhájának vezetőjének, Zsótér Andornak, a Károly Róbert iskola pedagógusának.

A XV. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete Rákospalota, Pestújhely, Újpalota fejlődésének előmozdításában kiemelkedő munkát végző pedagógusainak elismeréséül a „Kerület Jövőjéért” díjat adományozta Bedi Józsefnének, a Kolozsvár Általános Iskola intézményegység vezetőjének, Gressó Tibornénak, a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatójának, Matlák Józsefnének, a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, Mező Anikónak, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusának, munkaközösség vezetőjének, Nagy Péternének, az Ifjúsági és Sportközpont gazdasági vezetőjenek, Polyák Editnek, a Csokonai Művelődési Központ munkatársának, az intézmény Közművelődési Tanács elnökének, Szuhenyákné Papadaki Hajdonak, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Varga Lászlónak, a Czabán Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatójának, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat tantestületének, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ Manóvár Óvoda kollektívájának. A „Kerület Jövőjéért” díjat Hajdu László polgármester adta át.

Kiemelkedő, több évtizedes munkájának elismeréseként nyugdíjaztatásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet és a polgármesteri külön ajándékot: az Oskolamester szobrot Benedek Amália, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ pedagógusa, Ézsölné Dr. Radnóti Emőke, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kerületi Nevelési Tanácsadó munkatársa, Herboly László, a Hubay Jenő Zeneiskola tanára, Kálmánné Kovács Virág, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kerületi Nevelési Tanácsadó pszichológusa, Kiss L. Tiborné, a Kossuth Nevelési- Oktatási Központ pedagógusa, Koncz Ernőné, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ gyógypedagógusa, Kostyák József , a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ pedagógusa, Koszta Jánosné, a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola pedagógusa, Lomikovszky Katalin, a Hubay Jenő Zeneiskola zenetanára, Márfi Mária, a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola pedagógusa, Nagy B. Ildikó, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Róder Judit, a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Molnár Viktor Óvoda óvópedagógusa, Szepsi Szűcs Leventéné, a Czabán Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Török Gáborné, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kerületi Nevelési Tanácsadó pedagógusa kapta. A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet dr. Pálinszki Antal alpolgármester és Ambrus János bizottsági elnök adta át.

A XV. kerületi önkormányzata minden évben az 50, 60, 65, 70 évvel ezelőtt szerzett diplomák elismeréséül díszokleveleket adományoz, melyet Hajdu László polgármester, dr. Pálinszki Antal alpolgármester és Ambrus János bizottsági elnök adott át.
50 éves diplomájának elismeréséül aranyoklevélben részesült Bordács Lászlóné, Özv. Gyuró Lászlóné, Haffner Ferenc, Kovács Lajosné, Kovács Zoltánné, Dr. Kováts Lászlóné, Kurucz Imréné, Márton Tiborné, Monostori Ilona, Nagy Miklósné, Orosz Tiborné, Reith Ádám, Romhányi Pálné, Siklósi Béla, Dr. Som Ferenc, Szőllősi László, Szuper Katalin, Dr. Ugrin Lászlóné, Vass Béláné, Weiszenberger Istvánné,
60 éves diplomájának elismeréséül gyémántoklevélben részesült Bittay Kálmánné
65 éves diplomájának elismeréséül vasoklevélben részesült Monostori Ilona
70 éves diplomájának elismeréséül rubinoklevélben részesült dr. Szlatényi Ernőné
Az elismerések átadását követően Hajdu László polgármester mondott pohárköszöntőt:
– Köszöntöm a pedagógusokat, a kitüntetetteket. Szeretném Önökkel megosztani egy mai élményemet. Ma délelőtt Mezőcsáttól nem messze jártam egy olyan faluban, ahol 140 gyermek tanul más körülmények között, más problémákkal küszködve. A XXI.században még deszka WC-t használnak, a 140 gyerek hat épületben tanul, tehát nincs központi épületük. A gyermekek több mint hatvan százaléka cigány. A pedagógusoknak ilyen körülmények között kell dolgozniuk még az EU csatlakozást követően is. Épp ezért köszöntöm a pedagógusokat, akik a gyermekeket nemcsak tanítják, hanem nevelik; azokat a pedagógusokat, akik gyermekszeretetük miatt megmaradtak a katedránál vagy a technikai területen és nem a pénz, a gyors karrier dominált az életükben, hanem a generációk nevelése. 8800 gyermek jár a kerület iskoláiba. Az itt ülő pedagógusoknak pedig nap mint nap teljesíteniük kell, ők egész életen át tartó nevelésben részesítik a diákokat. Nekik kívánok jó egészséget és türelmet!
Kurucz Imréné, a kitüntetettek nevében szólt az egybegyűltekhez:
– „Szeressétek az öregeket” hangzik el időnként. A kitüntetettek nevében köszönöm azt, hogy szeretitek az időseket. A polgármester úr a történettel épp arról az időszakról beszélt, ahogy én is kezdtem a munkámat. Akik a háború után kezdtek el tanítani, azoknak nagy kihívás volt ez a munka, nem mintha ma kisebb küzdelemmel járna. Azt kívánom, hogy ne csak az öregeket, hanem a gyerekeket is szeressétek!
A közös ünneplés ezt követően az udvaron folytatódott.