Menu

Kihívás Napja 2004

2004.06.01.

Magyarország 14. alkalommal, a XV. kerület 13.alkalommal rendezte meg május 26-án, május utolsó szerdáján 0-21 óra között a Kihívás Napja sporteseményeit.

Éjfélkor a Budai II. László Stadion néhány nappal korábban felavatott műfüves pályáján meghívásos labdarúgó tornával kezdődött a program, melyen a parlament, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, a XV. kerületi Önkormányzat, a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitánysága, a XV. kerületi Testnevelők, az Unilever valamint a Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub csapata küzdött meg egymással. A jó hangulatú tornán végül a kerületi testnevelő tanárok győztek.

A program 7 órakor folytatódott: a Kinizsi Technikai és Tömegsportklubok Köre harmadik alkalommal indított útjára egy Trabantot a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal elől, melyet neves politikusok, közéleti személyiségek toltak a fővároson keresztül. Az útvonal a XV., majd a XIV., VI., XIII. kerületen át vezetett az V. kerületbe az Országház elé, hogy onnan visszafelé az Erzsébet-hidat érintve a Kossuth Lajos utcán-Rákóczi úton-Thököly úton-Csömöri úton-Drégelyvár utcán-Nyírpalota utcán keresztül érkezzen vissza délután Újpalotára, a Fő térre.
Reggel 8 órakor az iskolákban, óvodákban is elkezdődtek a helyi sportversenyek. A fő cél elérése érdekében, hogy mindenki legalább 15 percet mozogjon ezen a napon, a pedagógusok különböző mozgás-tevékenységekre sarkallták a gyerekeket. A felnőttek, a XV.kerületi köztisztviselők pedig 16 órakor a Sződliget utcai sportcsarnokban mutathatták meg tudásukat több sportág keretein belül: volt helyből távolugrás, kosárra dobás, medicinlabda dobás és dartsverseny.
A Kinizsi TTK közben 17 órától Újpalotán, a Fő téren tornával, sport és egyéb játékokkal mozgatta meg a gyerekeket, felnőtteket. Az ügyesebbek még „csokiesőben” is részesültek.
A Kihívás Napja idei utolsó eseménye a BLF Kosárlabda Klub mérkőzése volt a szülőkkel a Bogáncs utcai iskola tornatermében.
Az egész napos program annyira sikeres lett, hogy az országos versenyben a XV. kerület a harmadik helyen végzett. A sportszer jutalmak átadása ezen a héten lesz.

Az országos verseny végeredménye:
1. Székesfehérvár
2. Budapest, III. kerület
3. Budapest, XV. kerület