Menu

A vállalkozók segítőjének utolsó útja

2004.05.27.

Május 25-én kísérték utolsó útjára rokonai, barátai, ismerősei a május 5-én 50 éves korában elhunyt Siklósi Attilát, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XV. kerületi tagcsoportjának alapítóját és egyben elnökét.

A temetésen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nevében Hefter József, általános alelnök, a XV.kerületi Ipartestület részéről Báthory Béla, míg az MSZP XV.kerületi Szervezete nevében Ambrus János vett búcsút a „Kerület jövőjéért” díjas vállalkozótól, költőtől, képzőművésztől. A katolikus szertartásnak megfelelően Vitai Attila, a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia helyettes esperese, plébánosa búcsúzott Siklósi Attilától.
A temetésen részt vett Hajdu László, polgármester, Király Csaba és Gyurcsánszky János, alpolgármesterek, önkormányzati képviselők, civil szervezetek képviselői.
-Nem sorolom magam semmiféle „-izmusokba”, iskolába- mondta még tavaly egy kiállítása alkalmával Siklósi Attila. – A festő fessen, ne elméleteket gyártson a festészetről. Én képeket látok, hangulataim, érzéseim vannak, amiket meg szeretnék osztani és nem eszközként feláldozni a festészet és az önmegvalósítás oltárán. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy mit festek. Hát azt, ami itt van belül – mutatok magamra. Egyébként meg a Mesterem (Patay László, festőművész) szavaival élve, van a fejemben egy nagy fényképezőgép, végtelenített filmszalaggal…
A filmszalag pedig most elszakadt…