Menu

Musicalek és sanzonok

2004.05.18.

Május 15-én délután a Pestújhelyi Napok keretében Malek Andrea adott elő édesapja, Malek Miklós közreműködésével musicalrészleteket és sanzonokat a Pestújhelyi Közösségi Ház színháztermében.

Malek Andrea a műsor elején büszkén mesélt arról, hogy ő is a Pestújhelyi úti általános iskolában végezte tanulmányait és a jelenlegi művelődési házban- hajdani úttörőházban- sokszor megfordult, amikor zongorázni tanult illetve népdaléneklési versenyeken indult. A színésznő nevetve mondta, hogy amikor édesapja meghallotta, hogy színész szakra szeretne jelentkezni, nem támogatta, hogy a „bohócképzőbe” menjen. Sőt, amikor a musical szakra jelentkezett és édesapját kérte, hogy kísérje zongorán a felvételin, akkor is hajthatatlan maradt Malek Miklós. Ám egy sanzonelőadói versenyen, melyet megnyert, már édesapja mellette állt és zongorán kísérte.
Ezt követően Malek Andrea több sanzont és musicalrészletet adott elő a közönség örömére, illetve zárásképp az édesanyja, Toldi Mária által vezetett Vasutas Zeneiskola Musical Stúdiójának növendékeivel közösen előadta az „Azért vannak a jó barátok” című számot. A művésznő vastapsot kapott cserébe a közönségtől, illetve egy csokor virágot a művelődési ház részéről, majd elrohant a Madách Színházba, ahol aznap este a Szirtes Tamás által rendezett Chicagó című musical főszereplőjét, Roxie Hart-ot alakította. A PeKH-ben azonban folytatódott a műsor, a kilenc fiatal stúdiós adott elő egy zenei összeállítást. A műsor végén Malek Miklós utólagos köszöntésére is sort került, hiszen március 15-én Erkel-díjat kapott a Pestújhelyen lakó zeneszerző, karmester.