Menu

III. Bakonyi Elek sakk emlékverseny

2004.05.18.

A pestújhelyi és a fóti ifjú és idősebb sakkozók mérhették össze tudásukat május 15-én a Pestújhelyi Napok rendezvénysorozatán belül a XV. kerületi Hörpentő Clubban.
A Pestújhelyi Pátria Sportegyesület és a Fóti Sakkegyesület rendezésében, Király Csaba, alpolgármester védnökségével tíz gyermek és tizenhat felnőtt indult a versenyen. A gyermekek kilencfordulós 2×15 perces körmérkőzést vívtak egymással.

-Sajnos, nagyon kevés volt a két gyermek korcsoportban indulók száma ( alsó-és felső tagozaton)- mondta Tóth György, országos versenybíró-, és ők is mind fóti lakosok, bár többen a fővárosban folytatják tanulmányaikat. Érdemes megemlítenem a teljes névsort, hogy mindenki büszke lehessen ezekre a diákokra, akik szívesen végzik a szellemi tornát: Juhász András, Kárpáti Bánk, Matsimbe Gilberto, Rátz Bálint, Nógrádi Renáta- alsó tagozatos diákok, Téglási Balázs, Balla Dániel, Berki Ferenc, Nógrády Vilmos, Juhász Attila- felső tagozatos diákok.
Végeredmény:
1. Balla Dániel
2. Téglási Balázs
3. Berki Ferenc

A felnőttek villámversenyt vívtak egymással, amely azt jelenti, hogy 2×5 perc állt rendelkezésére a sakkozóknak.
-A legtöbb induló mester illetve nemzetközi mester volt és az ország több pontjáról érkeztek a XV.kerületbe- mondta Tóth György. Az egyik legjobb mester-jelölt Dobák Sándor végzett az élen hét ponttal, míg a második-ötödik helyen négyes holtverseny alakult ki. Végül a mezőnyjáték döntötte el a végeredményt.
Végeredmény:
1. Dobák Sándor, mester jelölt 7p.
2. Martini Balázs, nemzetközi mester 6,5p.
3. Jakab Attila, nemzetközi mester 6,5p.
4. Seres Béla, mester jelölt 6,5p.
5. Tóth Tihamér, nemzetközi mester 6,5p.

A verseny végén Király Csaba, alpolgármester adta át a pénzdíjakat a versenyzőknek, míg a gyermekek oklevelet és tárgyjutalmat vihettek haza, valamint minden induló emléklapot kapott.