Menu

18 éves a Magyar Önkormányzatok Napja

2018.09.13.

„18 éves a Magyar Önkormányzatok Napja” címmel szeptember 20-án (csütörtökön) 9:30 órától konferenciát szervezünk a magyar önkormányzatiságról és kihívásairól a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (Budapest XV. kerület, Bocskai u. 1-3.) Dísztermében.  Idén lesz ugyanis 18 éve, hogy ünnepelhetjük a Magyar Önkormányzatok Napját abból az alkalomból, hogy 1990-ben olyan döntés született, amely akkor úgy tűnt, hogy sok-sok évtizedre biztosítja a helyben élők demokratikus jogait, önrendelkezési lehetőségét.

Évtizedekkel azt követően, hogy az állam a korábbi államosító tanácsrendszer helyett mindent önkormányzati hatáskörbe utalt, azaz az önkormányzatiság hazai újjászületését követően, valamint közel egy évvel a következő önkormányzati választások előtt úgy véljük, van miről beszélgetnünk, van miről közösen gondolkodnunk. Erről fog szólni a 2018. szeptember 20-i (csütörtöki) önkormányzati konferenciánk, amelyre tisztelettel hívunk mindenkit.

A konferenciánk részletes programját itt is megtalálja: https://www.eventbrite.com/e/18-eves-a-magyar-onkormanyzatok-napja-tickets-49810748289

A javasolt parkoló a konferencia idejére fenntartott, a Hivatalunktól 500 méter sétára található Széchenyi téri Ügyfélparkolónk, amelyet itt talál: http://bit.ly/szeptember20parkolas.