Menu

Tréfa, kacagás, ügyesség

2004.05.10.

Május 10-én délelőtt volt a Fióka VII. Ovibajnokság döntője az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) „FIÓKA” Gyermek- és Ifjúságjóléti Szolgálatának kertjében.

Évente minden óvoda középső-és nagycsoportos gyermekeiből alakult 12 fős csapatok nevezhetnek be az ovibajnokságra. Az elődöntők az elmúlt héten hétfőn, szerdán és csütörtökön hatcsoportos vetélkedő keretében voltak. Pontosabban az egyik alkalommal a rendezők hat csapatot vártak, de hét érkezett. Az óvónők ismét kreatív módon feltalálták magukat ebben a helyzetben és percek alatt a hat állomás helyett hét fogadhatta a kisgyermekeket. Így unatkozni nem volt idő. De nem is lehetett volna mikor, hiszen készülni kellett a további megmérettetésre, a május 10-i döntőre, amikor is az elődöntők első két-két-két helyezettje vívott „kemény küzdelmet” egymással.
A feladatok a kicsik és a felnőttek számára egyaránt élvezetesek voltak: különösen a pókhálószerű labirintuson való átjutás nyerte el a tetszését a gyerekeknek, de igazán kitűnő feladatnak tűnt mind a bekötött szemmel a hangok felismerése (pl. gyufásdoboz, alufólia, autó, anyag szétrepesztése, evőeszközök), mind a vízzel teli nagyobb befőttesüvegben lévő kisebb üvegbe való pénzbedobás. Az ügyesebbek – már pedig csak ügyes gyerekek voltak a versenyen – sikeresen vitték végig az akadályokkal teli pályán a kislabdát a kanálban, illetve ugyanígy halászták ki a papír halacskákat a „tóból”.
A végén mindenki dicséretben részesült, de győztest is hirdetni kellett:
1. Micimackó óvoda (Méhecske csoport)
2. Ozmán óvoda (Fekete villám csoport)
3. Mézes óvoda (Ficergő csoport)
4. Páskompark óvoda (Pillangó csoport)
5. Kossuth óvoda (Hétszínvirág csoport)
6. Ozmán óvoda (Csicsergő csoport)
Az ajándékokat ( oklevelet és játékokat, valamint az első három helyezettnek járó „érmeket”) Osgyány Éva, az ESZI igazgatója és Marsovszky Györgyné, az Önkormányzat Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottságának elnöke adta át.
Külön köszönet illeti a „FIÓKA” Gyermek- és Ifjúságjóléti Szolgálatánál működő kézműves foglalkozáson részt vevőknek, akik az „érmeket” elkészítették az óvodások számára.